S-Pankki on rakennuttajayhtiöiden taustalla. Investointipäätöksien odotetaan syntyvän kevään aikana.

Kiinteistö Oy Vierumäen Kaari ja Kiinteistö Oy Vierumäen Portti ovat saaneet valmiiksi suunnitelmansa Holiday Clubin operoiman hotellin yhteyteen rakentuvasta kylpylästä.

Kiinteistöyhtiöt eli hotellin ja jatkossa myös kylpylän omistaa Vierumäen Hotellikiinteistöt Ky, jossa sijoittajina ovat Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia ja Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo. Sijoitusta hallinnoi S-Pankki Kiinteistöt Oy.

Reilut 10 miljoonaa euroa maksavasta kylpylästä tulee Etelä-Suomen suurin ja se on kaikkiaan yhdeksäs Holiday Clubin operoima kylpylä. Rakennustyöt alkavat kesällä, jos sekä rakennuttaja että operaattori saa tarpeeksi sytykkeitä investointipäätöksen tekemiselle. Tahtotila on yhä vahva molemmilla osapuolilla.

Kylpylän rakentamisen yhteydessä modernisoidaan joitakin hotellin tiloja. Uuden sekä uudistettavan tilan yhteinen kokonaispinta-ala on S-Pankin kiinteistösijoitusjohtaja Leo Nilssonin mukaan hiukan alle 2.000 neliömetriä.

Hotellin yhteyteen myös kaavaillut lisähuoneet toteutuvat erillisessä projektissa, josta vastaa Holiday Club Oy. Aikataulu huoneiden osalta on avoinna.

Yleinen epävarmuus hidasti suunnittelua

Kiinteistöyhtiöt jättivät rakennuslupa-asiakirjat Heinolan kaupungin rakennusvalvontaan joulukuussa. Ennen rakennustöiden käynnistymistä rakennuttajat hoitavat vielä kuulemismenettelyn kylpylärakennuksen naapureiden kanssa, joita ovat mm. Vierumäki-yhtiöt, Holiday Club ja Ely-keskus.

Leo Nilsson sanoo, että rakennuskustannusten nousu aiheutti monenlaisia kuvioita suunnitteluvaiheessa. Rahoittaja uskoo kuitenkin vakaasti, että hyvään kasvuimuun päässyt Vierumäki ansaitsee tasokkaan kylpylän.

-Yleinen epävarmuus on hidastanut suunnittelu- ja kehitysprosessia, mutta ei ole estänyt hankeen kehittämistä. Uskomme, että Vierumäki säilyttää houkuttelevuutensa perinteisenä ja Etelä-Suomen isoista kaupungeista helposti saavutettavana urheilun ja vapaa-ajan keskuksena myös jatkossa, Nilsson toteaa.

Tavoitteena on, että kohde saisi rakennusluvan kevään aikana, joka mahdollistaisi lopullisen investointipäätöksen tekemisen kevätkaudella.

-Nyt on hyvä aika lähteä toteuttamaan hanke. Tavoitteena on saada rakennustyöt käyntiin kesäkaudella 2023. Tämä aikataulu mahdollistaisi kylpylän avaamisen yleisölle vuoden 2024 aikana, Nilsson aikatauluttaa.

Täysimittainen toimiva kylpylä

Holiday Clubin toimitusjohtaja Maisa Romanainen.

Holiday Clubin toimitusjohtaja Maisa Romanainen kertoo, että Vierumäen kylpylästä rakennetaan täysimittainen toimiva kylpylä useine altaineen, liukumäkineen ja porealtaineen. Saimaan kylpylän kokoluokkaan Vierumäki ei kuitenkaan yllä, mutta siitä tulee kuitenkin Etelä-Suomen suurin kylpylä.

Romanainen ennakoi, että kylpylä nostaa Vierumäen hotellin majoitusvuorokausia merkittävästi ja tuo alueelle muutoinkin lisää vilskettä ja vilinää. Vuokatin kaltaisiin majoitusvuorokausiin ei Vierumäellä kuitenkaan jatkossakaan ylletä.

-Vierumäen etuna on pääkaupunkiseudun läheisyys. Matka-aika Vierumäelle on vain runsas tunti, kiteyttää Romanainen.

Kylpylä ei Romanaisen mukaan juurikaan lisää henkilökunnan kokonaismäärää Vierumäellä, mutta lisää ympärivuotisen henkilöstön määrää.

-Palaamme yksityiskohtiin tarkemmin, kun molemmat osapuolet ovat tehneet investointipäätöksensä toivottavasti kuluvan kevään aikana, sanoo Maisa Romanainen.

Teksti ja kuva: Jari Niemi HU

Jaa tämä: