Sanna Edelman Domingues ja Eduardo Domingues.

Näin aurinkoisesti toivotetaan tervetulleeksi Villa Rapakiveen. Ihana aurinkoinen aamu valaisee kukkulan päällä niemenkärjessä sijaitsevan ison huvilan ja sisältä korkealta avautuu upea näköala suoraan Villajärvelle ja Kannusjärvelle. Täydellistä suomalaiskansallista maisemaa ei voisi paremmin esitellä. 

IT-alan ammattilaiset Sanna Edelman Domingues ja Eduardo Domingues etsivät pari vuotta sitten sopivaa mökkipaikkaa itselleen, joka olisi ”keskellä ei mitään” paitsi luontoa. Mutkien kautta löytyi silloinen Piimäkallion erämaamaja Heinolan Hirvisalossa. He ihastuivat upeaan luontoon sen ympärillä sekä paikan tarjoamiin moniin mahdollisuuksiin ja ostivat sen joulun alla 2021.
– Ensin tarjosimme paikkaa sekä pakolaisille että ukrainalaisten majoitukseen, mutta se ei onnistunut. Mutta kun aloitimme airbnb-toiminnan, alkoi ihmisiä tulla ovista ja ikkunoista, nauraa Eduardo. 
– Varsinkin ulkomaalaiset vierailijat ovat jo löytäneet Villa Rapakiveen. Se tarjoaa heille eksotiikkaa, puhdasta ilmaa ja vettä, joka monelle on suurinta luksusta.  

Majoitusta, juhlia ja puhdasta luontoa 

Isossa huvilassa on kuusi huonetta, joista on käynti ihanaan isoon yhteistilaan. Siellä on järjestetty muun muassa musiikki-iltoja ja perhejuhlia. Tilassa voi myös vain nauttia rauhasta ja illasta yhdessä takkatulen ääressä.
– Tänä keväänä meillä on omat perhejuhlat siellä, koska Francisco pääsi ylioppilaaksi, kertoo Sanna.

Ulkona sijaitsee lisäksi neljä pientä, sähköistettyä mökkiä, grillikota sekä savusauna ja lampi, jonka reunakalliot on putsattu kauniin paljaiksi. Aivan rannassa on vielä erillinen villa, jossa Sanna ja Eduardo kahden lapsensa (Vera 16 v. ja Francisco 19 v.) kanssa majailevat. Senkin saa vuokralle erityistilaisuuksia varten.
Kesäksi Villa Rapakiveen on tulossa ihmisiä pitämään esimerkiksi piirustusleiriä. Aikuisia tällä kertaa, mutta paikka on mainio myös lasten leireille tulevaisuudessa
– Suunnitelmia on paljon, jopa pienimuotoiset musiikkifestarit saattavat asettua lammen ympärille, Dominguesit kertovat. Eduardo on myös muusikko, joka on tehnyt J. Karjalaisen ja Bo Kaspers Orkesterin kappaleita portugaliksi, brasilialaiseksi bossanovaksi.
– Jopa Maammelaulu on nyt käännetty portugaliksi, kertoo Eduardo.

Kyläkauppa 

Suomessa nykyisin oleva harvinaisuus, Kyläkauppa, löytyy myös Villa Rapakivestä. ”Supermarket”, kuten Eduardo sitä kutsuu. Valikoima onkin kattava hiivasta pastaan ja gluteenittomaan piirakkataikinaan, eikä eläimiäkään ole unohdettu. Ei siis tarvitse lähteä pitemmälle hakemaan perustarvikkeita tai herkkuja. Varsinainen kauppias on kuitenkin Francisco. Hän huolehtii valikoimasta ja aukioloajoista.
– Naapurista ja kauempaa saapuvien ihmisten kanssa keskustelemisen lisäksi on mukavaa, kun pystyy auttamaan asiakkaita löytämään valikoimasta täysin uusia tuotteita sekä myös arjen klassikoita. Asiakkaiden toiveet pystytään myös usein lisäämään valikoimaan jo ennen kuin ehtivät seuraavalle käynnilleen, kertoo Francisco.
Periaatteessa kauppaan pääsee lähes milloin vain, koska se sijaitsee ison huvilan kivijalassa. Ovessa on puhelinnumero, jonne voi soittaa, ellei ketään ole paikalla.
– Tosin jos soittaa klo 3 yöllä, saa olla aika iso tarve, jotta lähdemme kauppaan, nauraa Sanna. 

Naapuritkin saavat pelkkää suitsutusta osakseen. He ovat ottaneet uuden elämänmenon ja kyläkaupan hyvin vastaan ja synergia elää myös yli 90-vuotiaan Erkki-naapurin kanssa. 
Piimäkallio elää edelleen kiinteistön nimenä ja korkealta jäkäläpeitteiseltä harjulta on upea näköala Kannusjärvelle. 

Teksti ja kuvat: Jetta Kuitunen

Jaa tämä: