Tämänvuotisen, sunnuntaina 6.2. alkaneen, Yhteisvastuukeräyksen kampanjateema ”Lahjoita mulle huominen” nostaa esiin nuorten ahdingon ja yksinäisyyden kokemuksen, jota pitkittynyt korona-aika on lisännyt. Maailmanlaajuinen pandemia on osunut nuorille herkkään ikävaiheeseen ja koetellut ikäpolvea kovalla kädellä niin Suomessa kuin globaalisti maailmalla. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) vuonna 2021 toteuttaman kouluterveyskyselyn tulokset paljastivat suomalaisnuorten mielenterveyden heikentyneen pandemian aikana.

-Lapset ja nuoret ovat arvokkainta, mitä meillä on. He ovat meidän tulevaisuutemme kaikkialla maailmassa. Me yhdessä voimme pitää huolta, että jokaisen lapsen ja nuoren rinnalla on turvallisia aikuisia, vuoden 2022 Yhteisvastuupiispa Mari Leppänen vetoaa.

Keräyksen tuotoista 40 prosenttia jää Suomeen. Tästä Suomeen jäävästä osuudesta puolet kohdistetaan paikallisseurakunnille ahdingossa olevien nuorten tukemiseksi tehtävään työhön sekä diakonia-avustuksiin oman seurakunnan alueella. Heinolassa Yhteisvastuu-tuotto käytetään perhediakonian kautta ja kohdistetaan erityisesti 15-19-vuotiaisiin nuoriin eri yhteistyötahojen kanssa.

Yhteisvastuukeräyksen tuotosta 60 prosenttia ohjataan Kirkon Ulkomaanavun (KUA) katastrofirahastoon, jonka avulla pystytään käynnistämään ja toteuttamaan hätäapua kehittyvien maiden humanitaarisissa katastrofeissa. Tämänvuotisessa keräyksessä esillä on erityisesti Kirkon Ulkomaanavun työ Etelä-Sudanissa, jonne sisällissodan väkivaltaisuuksia paenneet perheet ovat palaamassa takaisin.

Jaa tämä:
Kategoria: Paikallisuutiset