Kämmen-hävikkiruokajakelu muuttaa loka-marraskuun vaihteessa Konsulinkadulle. Uudet jakelutilat järjestyivät tyhjillään olevasta Niemelän palvelukeskuksesta osoitteesta Konsulinkatu 6. Kyseessä on Kämmen-toiminnan toinen muutto tämän vuoden aikana. Hävikkiruokajakelua on toteutettu toukokuusta lähtien kirkon tiloissa.

-Kirkon tila ja ympäristö ovat osoittautuneet mahdottomiksi talvikaudella. Esteettömyys ja turvallisuus -seikat toteutuvat paremmin uudessa tilassa, kertoo Kämmen-toimintaa organisoivan Jyränkölän Setlementin vapaaehtoistyön johtaja Teija Naakka.

Jakelupäivä ja -aika pysyvät uudessa paikassa entisellään. Pieniä muutoksia on kuitenkin tiedossa.

-Jakeluun tulee sen verran muutoksia, että paikan päälle ei voi tulla jonottamaan ani varhain, vasta puoli tuntia ennen jakelun aloittamista, Naakka kertoo.

Jakelu on keskiviikkoisin klo 9–10. Ensimmäinen jakopäivä uudessa osoitteessa on 6.11.

Kämmen-hävikkiruokajakelussa on mukana noin 30 Jyränkölän Setlementin vapaaehtoistyöntekijää, jotka tekevät työtä kahdessa vuorossa vuoroviikoin. Seurakunta on Heinolan kaupungin tapaan edelleen mukana mm. rahoittamassa toimintaa. Lisäksi diakoniatyöntekijät ovat paikan päällä jakelussa viikoittain.

Artikkelikuvassa Kämmenen nykyinen jakelupaikka Heinolan kirkossa.

Jyränkölän Setlementti kustantaa Heinolan Uutisia. 

Jaa tämä: