Heinolan Vuohkalliossa toimiva Elsan Ekopaja on mukana Suomalaisen Työn Liiton lokakuun ensimmäisellä viikolla järjestämässä Tervetuloa meille -tempauksessa. Viikon tavoitteena on avata ovet yrityksiin sekä yhteisöihin ja kertoa suomalaisesta monipuolisesta osaamisesta.

Elsan Ekopaja järjestää tapahtumaviikolla laajentuneen saippuatehtaan avajaiset perjantaina 7.10.2022 klo 12-17.

– Uudistuneen ja laajentuneen saippuatehtaan vierailulla osallistujat pääsevät näkemään ja kokemaan kuinka Elsan Ekopajan palasaippuat valmistuvat lähiraaka-aineista käsityönä. Tapahtuman aikana on työnäytöksiä ja työkalujen esittelyä. Tapahtumamme avulla osallistujat saavat uusia kokemuksia suomalaisesta osaamisesta ja mahdollisuuden tutustua siihen työhön, mitä meillä tehdään, Elsan Ekopajan taustalla olevan Tiipakka Oy:n toimitusjohtaja Mari Tiira kertoo.

Suomen suurin avointen ovien viikko järjestettiin edellisen kerran vuonna 2019.

– Koronapandemian vuoksi Tervetuloa meille -viikkoa ei ole pystytty järjestämään kolmeen vuoteen, ja nyt kun se jälleen on mahdollista, ovat yritykset lähteneet innolla mukaan tapahtumaviikkoon. Yritykset haluavat selvästi tavata asiakkaitaan ja kertoa toiminnastaan, kertoo tiedotteessa Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala.

Suomalaisen Työn Liitto tutkii säännöllisesti suomalaisten kulutustottumuksia sekä arvoja ja asenteita. Liiton teettämässä ja Taloustutkimuksen elokuussa 2022 toteuttamassa selvityksessä haastateltiin yli 1500 suomalaista. Tutkimuksessa kävi ilmi, että jopa 87 prosenttia suomalaisista pitää tärkeänä sitä, että yritykset viestivät avoimesti niiden työllistävästä vaikutuksesta.

– Ilmastonmuutoksen ja hintojen kallistumisen ohella vahvempi halu tukea kotimaista työllisyyttä ja teollisuutta korostuu kulutusmuutokseen vaikuttavana tekijänä, Lausala kertoo.

Tervetuloa meille -viikon tapahtumakalenteriin on koottu kaikki viikon aikana järjestettävät avointen ovien tapahtumat. Tapahtumia järjestää noin 100 yritystä ympäri Suomen 3.-9.10.2022 välisenä aikana. Tapahtumakalenteri löytyy osoitteesta tervetuloameille.fi.

Jaa tämä: