Suomen Urheiluopiston terveysliikunnan osaamisalan opiskelijat ja asiantuntijat jakavat osaamistaan Heinolan liikuntapalveluiden kanssa.

Suomen Urheiluopiston terveysliikunnan osaamisalan opiskelijat ja asiantuntijat jakavat osaamistaan Heinolan liikuntapalveluiden kanssa. Tarkoituksena on tuoda matalan kynnyksen liikuntaneuvontapalvelu Heinolan kaupungin asukkaiden saataville. Liikuntaneuvonnan kautta liikuntaneuvojaopiskelijan on mahdollisuus soveltaa jo opittuja taitoja aidossa työelämätilanteessa.

Maksuton liikuntaneuvontapalvelu on saatavilla viiden viikon ajan 5. lokakuuta asti. Tämän ajanjakson aikana joka tiistai tarjotaan ilmaisia pop-up liikuntaneuvonta- ja liikunnanohjaustuokioita ilman ennakkoilmoittautumista. Tuokiot järjestetään tasatunnein klo 9–14 Heinolan uimahallilla ja sen lähiympäristössä. Jokainen 45 minuutin ohjaustuokio räätälöidään asiakkaan toiveiden ja tavoitteiden mukaisesti, olipa kyse sitten kuntosaliharjoittelusta, matalan kynnyksen testeistä, liikkuvuusharjoittelusta tai yhteisistä ulkotreeneistä. Paikalla on 8–9 liikuntaneuvojaopiskelijaa auttamassa asiakkaita.

-Heinola on ehdottomasti valtakunnallisesti edelläkävijä liikuntaneuvonnan palvelun järjestämisessä kuntalaisille. Toivomme, että yhteistyössä Suomen Urheiluopiston kanssa voimme täydentää jo olemassa olevia palveluita ja tarjota liikuntaneuvojaopiskelijoiden avulla lisää liikuntaneuvojia, jotka voivat auttaa kaupunkilaisia liikunnan pariin. Elämäntilanteet muuttuvat, ja liikunnallisen elämäntavan ylläpitäminen saattaa vaatia muutoksia. Liikuntaneuvonnan avulla voimme tarjota tukea ja sparrausta, kertoo tiedotteessa Suomen Urheiluopiston ammatillinen opettaja ja työelämäyhteistyöasiantuntija Hannele Kaperi.

Heinolan kaupungin liikuntaneuvontapalvelu on maksutonta ja avoinna kaikenikäisille

Heinola tarjoaa kaupunkilaisille maksutonta liikuntaneuvontaa, jonka tarkoituksena on tukea arjessa jaksamista ja hyvinvointia sekä tarjota tietoa erilaisista liikuntamahdollisuuksista. Tavoitteena on edistää terveyttä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Liikuntaneuvojan kanssa keskustellaan asiakkaan tarpeiden mukaan sopivan liikkumisen aloittamisesta turvallisesti sekä unen ja ravitsemustottumusten merkityksestä. Liikuntaneuvoja auttaa etenemään pienin askelin ja kulkee kanssasi yhteisellä matkalla. Liikuntaneuvontapalvelu on suunnattu kaikenikäisille, jotka tarvitsevat tukea terveellisemmän ja liikunnallisemman elämäntavan aloittamiseen.

Jaa tämä: