Salpakierto Oy:n toimialueella otetaan käyttöön uusi yhtenäinen jätehuollon sähköinen lukitusjärjestelmä. 1.1.2023 voimaan tulleiden jätehuoltomääräysten mukaan kiinteistön jätepisteen lukitus on järjestettävä siten, että se voidaan avata jätteenkuljettajan sähköisellä jätehuoltoavaimella tai jätteenkerääjälle luovutetulla koodilla. Jätetilan lukitseminen ei kuitenkaan ole kiinteistölle pakollista.

Salpakierrolta muistutetaan, että jätehuollon lukitusjärjestelmä on eri asia kuin kiinteistön asukkaiden käytössä oleva lukitusjärjestelmä. Kiinteistön asukkaat ja huoltoyhtiöt voivat käyttää edelleen omia nykyisiä avaimiaan jätetilojen avaamiseen.

-Tietoomme on tullut, että osin on ymmärretty jätehuollon lukitusjärjestelmän tarkoittavan koko kiinteistön varsinaisen lukitusjärjestelmän uusimista, kertoo Salpakierto Oy:n palvelupäällikkö Toni Kranttila tiedotteessa.

-Tästähän ei suinkaan ole kyse, vaan kyse on ainoastaan jätehuollon toimijoiden käyttöön tarkoitetusta lukitusjärjestelmästä, millä jäteauton kuljettaja pääsee sisään jätetiloihin. Kiinteistön muu lukitusjärjestelmä säilyy ennallaan eikä vaadi uusimista tästä syystä.

Uusi jätehuollon lukitusjärjestelmä kiinteistöille käyttöön 1.8. mennessä

Uutena yhtenäisenä jätehuollon lukitusjärjestelmänä käytetään iLOQ S50 -järjestelmää, joka tulee olla kiinteistöillä käytössä 1.8.2023 mennessä. iLOQ S50 -lukot eivät vaadi paristoja tai kaapeleita ja ne sopivat olemassa oleviin lukkorunkoihin.

Kiinteistöt vastaavat itse tarvittavien lukkojen hankinnasta lähimmältä lukkoliikkeeltä. Salpakierto vastaa lukitusjärjestelmän hallinnoinnista eli avainten käyttöoikeuksien ylläpidosta. Lukitusjärjestelmän hallinnoinnista ei tule kiinteistöille ylimääräisiä kuluja Salpakierrolta.

Yhtenäisellä lukitusjärjestelmällä on monia etuja verrattuna nykyiseen mekaanisten lukkojen järjestelmään.

Uusi järjestelmä lisää kiinteistöjen turvallisuutta, koska riskit avainten väärinkäytöksiin ja häviämisiin liittyvissä tapauksissa vähenevät. Avainten käyttöoikeuksia voidaan hallita etänä reaaliaikaisesti. Myös mahdollisten vahinkotilanteiden selvittäminen helpottuu.

-Yksi käytettävä avain satojen eri avainten sijaan tekee jätteenkuljettajan työstä helpompaa, Kranttila lisää.

Jaa tämä:
Kategoria: Paikallisuutiset