Heinolan kansalaisopisto järjestää yhteistyössä Heinolan kesäteatterin kanssa leikkimielisen Flirtti-illan torstaina 2.6. klo 17-20. Yhteistyö ja idea illasta liittyy kesäteatterilla kesällä nähtävään Flirttikurssi 55+ -näytelmään. Lutz Hübnerin kirjoittamassa näytelmässä ryhmä kuusikymppisiä miehiä ja naisia ilmoittautuu kansalaisopiston flirttikurssille oppimaan, miten valloitetaan kumppani ja saadaan haaviin se suuri rakkaus. Heinolan kesäteatterilla ensi-iltansa 16.6. saavan näytelmän ohjauksesta vastaa Sari Siikander. Rooleissa nähdään mm. Anu Sinisalo, Ilmari Saarelainen ja Jaana Saarinen. Ohjaaja Siikander itse on mukana myös kansalaisopiston Flirtti-illassa tuomassa omia näkökulmiaan flirtin maailmaan.

– Iltaan voi tulla vain kahvittelemaan, viettämään aikaa tai tutustumaan uusiin ihmisiin. Ilta on avoin kaikille – pareille ja parittomille, kertoo illan järjestelyistä vastaava Laura Paronen Heinolan kansalaisopistosta.

– Joillekin sinkkuus tai yksin eläminen voi olla valinta, mutta moni kaipaa elämäänsä ihmistä, vaikka ihan vaan lenkkiseuraksi tai muuten iloja ja suruja jakamaan. Koronan myötä yksinäisyys on lisääntynyt. Uusiin ihmisiin tutustuminen ei ole helppoa. Olen muutaman kerran tietotekniikan yksilöopetuksessa auttanut esimerkiksi leskeksi jääneitä luomaan profiilin deittipalveluun, Paronen taustoittaa.

Kaivokadulla sijaitsevassa HeiMo-kahvilassa järjestettävän illan aikana kansalaisopiston luokkatiloissa pidetään erilaisia työpajoja, joissa voi käydä vain katselemassa tai rohkeasti päivittämässä deittailuosaamistaan tähän päivään. Tarjolla on niin Tinder-, selfie- kuin kirjoituspajakin.

Paronen kannustaa rohkeasti mukaan, vaikka asia saattaisikin tuntua itsestä vieraalta.

– Netin kautta tutustumiseen liittyy monta kysymystä, ja moni turhaan häpeää oman profiilin perustamista. Ilta tarjoaa turvallisen mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin ja saada tukea muissakin sosiaalisen median palveluissa tarvittaviin digitaitoihin.

Tapahtuma on maksuton eikä ennakkoilmoittautumista vaadita. Lisätietoja tapahtumasta ja sen työpajoista voi lukea Heinolan kansalaisopiston Facebook-sivuilta.

Heinolan kansalaisopiston ylläpitäjä Jyränkölän Setlementti kustantaa Heinolan Uutisia.

Jaa tämä:
Kategoria: Paikallisuutiset