Heinolan kaupunki ja kaupungin työtekijät osallistuvat sisäministeriön organisoimaan keräykseen ukrainalaisten auttamiseksi.

Heinolan kaupungin työtekijöillä on mahdollisuus tuoda omaan työyksiköön ministeriön pyytämiä tuotteita kukin omien mahdollisuuksien mukaan. Tuotteiksi Heinolan kaupunki valitsi: kynttilät, tulitikut, villasukat, ensiapulaukut ja makuupussit.

Tavarat kootaan työyksiköihin, joista työpaja Torppa ne noutaa, lajittelee, pakkaa ja luetteloi edelleen lähettämistä varten. Heinolasta tavarat matkaavat Lahteen ja sieltä edelleen sisäministeriön aikataulun mukaisesti Ukrainaan.

-On mielestäni tärkeää, että Heinolan kaupunki järjestää osaltaan henkilöstölleen mahdollisimman helpon tavan osallistua ukrainalaisten tukemiseen. Samalla pystytään koeponnistamaan keräysjärjestelmä, mikäli laajempaan keräykseen syntyy tarvetta. Lisäksi on hyvä muistaa, että Heinolan kaupunki on tukenut ja tulee jatkossa tukemaan myös suoraan ukrainalaisia. On tärkeää, että kerättävä tavara vastaa tosiasiallista tarvetta, jota koordinoidaan kansainvälisesti, toteaa kaupunginjohtaja Jari Parkkonen aiheesta laaditussa tiedotteessa.

Heinolan kaupungin sosiaali- ja terveystoimi osallistui keräykseen jo ennen toimintojen siirtymistä Päijät-Hämeen hyvinvointialueelle. Sosiaali- ja terveystoimesta lahjoitettiin hoitajien työasuja, peittoja ja liinavaatteita. Näiden tuotteiden lajittelu ja luettelointi on vielä kesken. Tuotteet lähtevät Ukrainaan mahdollisimman pian.

-Jouduimme vaihtamaan henkilökunnan työvaatteet mikrokuitusuojatyövaatteisiin ja aikaisemmat käytössä olleet työvaatteet jäivät tarpeettomiksi. Haluamme kannattaa kierrätystä ja samalla auttaa ja tukea sodan aikaista selviytymistä Ukrainassa. Kuulimme, että Ukrainaan kerätään vaatteita ym. ja halusimme lahjoittaa heille meille tarpeettomiksi jääneitä työvaatteita ja vuodevaatteita mm. peittoja, vilttejä ja tyynyjä, kommentoi Heinolan sote-keskuksen osastonhoitaja Sari Kymenvirta.

Jaa tämä: