Turvatakseen välttämättömän palvelutuotannon asukkailleen, Heinolan kaupunki on siirtynyt kaupunginjohtaja Jari Parkkosen päätöksellä korotettuun valmiustilaan. Tällä pyritään varmistamaan mm. sote-henkilöstön riittävyys ja väestön kokonaisturvallisuuden huomioiminen merkittävästi huonontuneessa epidemiatilanteessa.

– Valtakunnallisesti koronaviruspandemiatilanne on merkittävästi heikentynyt. Odotettavissa on jo vaikeassa tilanteessa tapahtuva tilanteen edelleen kärjistyminen nopeasti leviävän Omikron-variantin vaikutuksesta, toteaa kaupunginjohtaja Jari Parkkonen kaupungin lähettämässä tiedotteessa.

Vaikea koronavirustilanne on aiheuttanut pitkäkestoisia ja merkittäviä ongelmia palvelutuotannon toteuttamisessa Päijät-Hämeessä. Päijät-Soten alueella on jälleen 26.11.2021 nostettu valmiustilaa valmiussuunnitelman mukaiseen tehostettuun valmiuteen, perusteena alueen merkittävästi vaikeutunut pandemiatilanne, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Aluehallintovirasto on vahvistanut Päijät-Soten koronayhteistyöryhmän esityksestä uudet kokoontumisrajoitukset 27.12.2021 alkaen. Yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin sisätiloissa voi osallistua enintään 10 henkilöä. Ulkona järjestettävien tilaisuuksien maksimiosallistujamäärä on 50 henkilöä.

Kaupunki kertoo toteuttavansa jatkuvasti koronaviruspandemian hallintaan tähtääviä toimenpiteitä kaikilla organisaation toimialoilla. Kaupunki pyrkii tuottamaan lakisääteiset peruspalvelut myös poikkeustilanteessa. Kaupunki korostaa, että tällä hetkellä pandemian hallitsemiseksi kriittistä on erityisesti rokotustoiminnan tehostaminen ja väestön palveluihin hakeutumisen puhelinpalvelun vahvistaminen. Palvelujärjestelmän kerrotaan kuormittuneen viime päivinä vakavalla tavalla. Tämä on näkynyt muun muassa puhelinpalvelun ruuhkautumisena ja rokotuksen jonoutumisena.

Kaupunki korostaa koronavirustilanteen olevan vakava, ja että se voi palvelujärjestelmän kriittisen suorituskyvyn varmistamiseksi edellyttää erilaisia muutoksia kaupungin toimialoilla, muun muassa henkilöstöä koskevia siirtoja palvelualueelta tai toimialalta toiselle. Kaupungin mukaan väestön kokonaisturvallisuuden huomioiminen pandemiatilanteessa vaatii ymmärrystä ja yhteistyötä kaikilta tahoilta.

Jaa tämä:
Kategoria: Paikallisuutiset