Kylpylän uimarannalla järjestetään lauantaina 1.6.2024 koulujen päättärit. Päätösjuhla on yksi Heinolan kaupungin osallistuvan budjetoinnin OSBUn kohteista vuodelle 2024.

Koululaisille ja opiskelijoille järjestettävä päätösjuhla on ilmainen, ikärajaton ja päihteetön. Nuorten toiveena oli saada rap-artisteja esiintymään ja tähän toiveeseen kaupunki on pyrkinyt vastaamaan. Tapahtuma-alueelle mahtuu tuhat katsojaa ja 500 ensimmäistä koululaista/opiskelijaa saa ilmaiset limut ja hodarit.

– Paikaksi valikoitui Kylpylän uimaranta, jossa tapahtuma-alueen saa rajattua selkeästi. Kylpylän uimaranta on myös yksi Heinolan hienoimmista paikoista. Nyt toivotaan vaan hyvää keliä, iloitsee kaupungin tiedotteessa liikuntapalvelujohtaja Maria Kaikkonen.

Päättäreiden pääesiintyjä Kube on suomiräpin kärkinimi, suunnannäyttäjä ja uranuurtaja. Hän aloitti taipaleensa musiikin parissa yli 25 vuotta sitten. Lukuisia Emma-ehdokkuuksia napanneella artistilla on hallussaan useita platinajulkaisuja ja lukemattomia keikkoja. Artistin vahvuuksiin kuuluvat tinkimätön ja määrätietoinen asenne sekä omaperäinen ja pettämätön flow. Heinolassa nuoriso-ohjaajana työskentelevä muusikko Leevi Luoto on esiintyjistä innoissaan:

– Sumeen siistiä saada tällänen koulujen päättäritapahtuma Heinolaan, jossa pääesiintyjänä Suomen kovimpiin räppäreihin kuuluva Kube! Tosi hienoa saada myös paikallista osaamista lavalle tapahtumaan, hän kertoo.

Koko tapahtuman ajan fiilistä ylläpitää DJ Vicky, joka on viime vuosina noussut kotimaisen DJ-kentän tunnistettavimpiin tekijöihin. Intohimoisesti musiikkiin suhtautuva Vicky yhdistelee tuotannossaan taitavasti uusimmat julkaisut ja tyylikkäimmät klassikot, omalla twistillään. Heinolan paikallisesta osaamisesta vastaavat modernia ja melodista räppiä jo vuosia julkaissut SeRoosa sekä ensimmäisen keikkansa heittävä MC Kage.

Kylpylän uimaranta sijaitsee Heinolassa osoitteessa Maaherrankatu 1.

Aikataulu

Klo 16–19: DJ Vicky
Klo 16.30: MC Kage
Klo 17: SeRoosa
Klo 19: Kube

Tapahtuma-alueelle kuljetaan turvatarkastuksen kautta. Tarkastusten tarkoituksena on estää kiellettyjen esineiden ja aineiden alueelle tulo. Järjestyksenvalvojat tekevät lopullisen päätöksen siitä, onko esinettä turvallista tuoda alueelle. Kiellettyjen esineiden tuominen saattaa johtaa kokonaan pääsyn estämiseen. Kiellettyjä ovat esimerkiksi: huumausaineet sekä omat alkoholijuomat, alkoholiastiat, kaikki lasipullot ja -astiat, yli 1,5 litran muovipullot, avatut juomapullot, piikkikärkiset sateenvarjot ja mm. laserosoittimet.

Tapahtumaan ovat kaikki tervetulleita itsenään. Tapahtumassa ei hyväksytä minkäänlaista syrjintää, kiusaamista tai häirintää. Myös kaverin olkapäille nouseminen on kielletty.

Tapahtuma-alueella ei saa tupakoida ja eläinten tuominen tapahtumaan on kielletty.

Festivaalialueella äänenvoimakkuuden ohjearvot saattavat ylittyä. Tapahtumanjärjestäjä suosittelee suojaamaan kuulon ja käyttämään korvatulppia tai kuulosuojaimia.

Jaa tämä: