Mikko Hallikas keskittyy jatkossa oman yrityksen vetämiseen. 

Heinolan yrittäjäyhdistystä 2,5 vuotta luotsannut Kahvila Siltasaaren yrittäjä Mikko Hallikas on karsinut kovalla kädellä luottamustoimiaan. 

-Kroppa sanoi, että kiintiö on nyt täynnä. Oli pakko tehdä muutoksia. Työstään yrittäjä ei voi kuitenkaan jäädä pois, hän tiivistää. 

Yrittäjäyhdistyksen lisäksi Mikko Hallikas on toiminut kaupunginvaltuutettuna, elinvoimalautakunnan varapuheenjohtajana, Heinola-Seuran sihteerinä, Taidemuseon ystävien puheenjohtajana, Käkisalmi-säätiön hallituksessa sekä tammikuun lopulle asti pätkätyöläisenä Keskustan kansanedustajan Hilkka Kempin eduskunta-avustajana. 

-Luovun myös molemmista kaupungin luottamustoimista kesän ajaksi, sillä Siltasaaren kesä teettää minulla pitkiä päiviä. Valtuustossa minua tuuraa Tarja Anttonen ja lautakunnassa Matti Setälä. 

-Olen niitä ihmisiä, että jos lähden jonkin mukaan, en osaa toimia edes puolivaloilla, Hallikas sanoo. 

Lämpö laittaa ihmiset liikkeelle 

Siltasaaren kesäkausi on lyhyt, mutta täynnä toimintaa. Parhaimpina vuosina kausi on käynnistynyt jopa vapulta, mutta täysin palkein mennään joka vuosi viimeistään juhannuksesta lähtien. Kausi kestää hyvinä vuosina syyskuulle. 

-Lämpö ratkaisee kauden aloituksen ja pituuden. Ihmiset lähtevät liikkeelle, kun kelit suosii ja on lisäksi jotain uutta nähtävää. Meillä suurimman kävijämäärä muodostaa kesäasukkaat ja satunnaiset kesäkulkijat, selvittää Hallikas. 

Siltasaaren kesä huipentuu aina Venetsialaisiin, jossa tänä vuonna musisoi paikallinen Tupakanystävät Muskan kanssa. Jokaiselle kesälauantaille alueelta kuuluu musiikkia ja ihmisiä laulattaa mm. oman kesäteatterinäytelmän tälle kesälle saanut Mikko Alatalo. 

-Yleisöllä on musiikkitapahtumiin vapaa pääsy. Esityksiä on sovittu myös syyskuulle, vaikka silloin sään osalta riskitekijät kasvavat. 

Lisäksi heinäkuussa teatteriyhteisö Intopiukee järjestää Siltasaaressa kymmenen Pelkkää luksusta -komedian esitystä.  

Kahviloiden kaupunki 

Heinolassa on kokoonsa nähden yllättävän paljon kahviloita. Mikko Hallikas sanoo, että kahvilat täydentävät hyvin toisiaan. 

-Jos täällä olisi vain yksi kahvila, ei turisteja kävisi yhtä paljon kuin nyt. On hienoa, että ihmisillä on tarjontaa. 

Mikko Hallikas aloittelee Siltasaaressa toista kesää yrittäjänä. Ensimmäinen tuotti liikevaihdossa 30 prosentin kasvun ja sitä kertyi lähes 300 000 euroa.  

-Olen jokseenkin vakuuttunut siitä, että kiinnostus kaupungin kahviloita kohtaan periytyy aina kylpyläajoista. Lisäksi todella kaunis miljöö avittaa meitä. Puitteet ovat läpi vuoden kunnossa. 

-Vielä kun kaupungissa opittaisiin katuremonteista tiedottamaan kunnolla ja toteuttamaan työt jouhevasti ja sijaintimme moottoritien varressa hyödynnettäisiin Mäntsälän lailla, niin saisimme kaupunkiin lisää elinvoimaa. Työvoimapula tosin on useilla yrittäjillä jo nyt haasteena, toteaa Mikko Hallikas.

Teksti ja kuva: Jari Niemi

Jaa tämä: