Heinolalainen Kusmiku voitti viime vuonna Suomen European Street Food Awards -osakilpailun, jonka myötä avautui paikka myös Saksassa pidettyyn finaaliin. Tänä vuonna Suomen karsintakilpailua ei järjestetty, joten kilpailun järjestäjät tarjosivat Kusmikulle mahdollisuutta osallistumiseen uudestaan. Yrittäjä Miku Leppälän mukaan osallistumista ei tarvinnut kovin pitkään pohtia.

– Ensimmäisenä suostuttiin ja sen jälkeen aloimme laskeskella budjettia. Saarbrückeniin (Saksaan) on tolkuttoman pitkä matka, mutta toisaalta viime vuoden kokemukset olivat erittäin hyvät, Leppälä kertoo tiedotteessa.

Yhteensä 16 eri maata on edustettuna syys-lokakuun vaihteessa järjestettävässä finaalissa. Leppälä itse vierastaa makuasioilla kilpailua, mutta toisaalta myös syttyy kilpailuasetelmasta.

– Numerolappu rinnassa sitä tietysti haluaa voittaa, mutta kyllähän ennen kaikkea on hienoa lähteä pitämään Suomen lippua korkealla ja näyttämään mitä meillä Päijät-Hämeessä osataan. Samalla tietysti päästään oppimaan katuruokakulttuureista ja -trendeistä, Leppälä korostaa.

Viime vuonna kisaan osallistuttiin modernilla karjalanpaistiannoksella. Tällä kertaa luvassa on jotain aivan muuta, nimittäin jälkiruokapizzaa. Toista kisa-annosta vielä kehitellään ennen sen julkaisua.

– Pizzat ovat vaimon kehittämä hengentuote ja siltä pohjalta lähdimme variaatioita miettimään. Makeaa pizza-annosta on tuunattu hieman lakritsilla, joka tuokoon annokseen jotain omaleimaisuutta, Leppälä paljastaa.

Kisa-annosta Kusmiku hioo viikonloppuna Heinola Street Food -ruokatapahtumassa.

– Viime vuonna saimme hyviä kehitysideoita ja palautetta annoksesta, joka auttoi meitä muokkaamaan kokonaisuutta entistä paremmaksi, Leppälä korostaa.

Jaa tämä:
Kategoria: Paikallisuutiset