Heinolassa järjestetään syyskuun alkupuolella Hobby-harrastemessut muutaman vuoden tauon jälkeen. Sattuneesta syystä tuona aikana harrastustoiminta on ollut enemmän ja vähemmän jäissä. Vaikka esimerkiksi kansalaisopiston kurssit ja monet liikuntaryhmät erinäisissä yhdistyksissä pyörivät suht normaalisti jo viime keväänä, eivät monet ole vieläkään uskaltautuneet takaisin omien mieliharrastustensa pariin. Tämä on sääli, sillä harrastuksilla on useita positiivisia terveysvaikutuksia. Vaikuttaa kuitenkin vahvasti siltä, ettemme tule koronaviruksesta pääsemään eroon aivan lähiaikoina, jos milloinkaan. Moni joutuukin viimeistään nyt puntaroimaan harrastustoiminnan ja koronan välillä: Uskallanko ottaa riskin, ja lähteä jälleen ihmisten ilmoille?

Heinolan kokoisesta kaupungista löytyy yllättävän laaja kirjo erilaisia harrastuksia, erityisesti urheilun ja liikunnan puolelta. Niille, jotka uskaltavat ja jotka haluavat kokeilla kenties jotain uutta, valinnanvaraa varmasti riittää. Hobby-messut lukuisine näytteilleasettajineen ovat oiva tapa tutustua erilaisiin mahdollisuuksiin. Lisäksi kannattaa rohkeasti tutustua suoraan eri toimijoiden tarjontaan. Kansalaisopisto, musiikkiopisto, Suomen urheiluopisto, kaupunki ja lukuisat muut toimijat tarjoavat harrastusmahdollisuuksia laidasta laitaan.

Ne, joita ryhmässä harrastaminen ei erityisemmin houkuttele, ilahtuvat varmasti kaupungin monipuolisista yksilöliikuntaan soveltuvista liikuntamahdollisuuksista: Heinolassa on muun muassa kilometrikaupalla lenkki- ja pyöräilymaastoja, kaksi uimahallia ja peräti seitsemän kuntosalia. Aika vaikuttava määrä vajaan 20 000 asukkaan kaupungille.

Jaa tämä: