Heinola ja Lahti ovat jättäneet Suomen jääkiekkoliitolle yhteisen hakemuksen vuoden 2024 alle 18-vuotiaiden poikien MM-turnauksen järjestämisestä. Liitosta saatujen tietojen mukaan isäntäkaupungeista olisi määrä päättää vielä ennen tämän vuoden kisojen alkua, jotka pelataan Sveitsissä 20. – 30.4. Kisapaikkakuntina toimivat Basel ja Porrentruy.

Kaupunginjohtaja Jari Parkkonen uskoo Heinolan ja Lahden hakemuksen olevan vahvoilla kisapaikkakunnista päätettäessä. 

– Meillä on maakunnassa vahvaa osaamista kansainvälisten tapahtumien järjestämisestä ja sijaintimme lähellä lentokenttää ja pääkaupunkiseutua on ihanteellinen kisaorganisaatiolle sekä osallistujille, Parkkonen kertoo Heinolan kaupungin tiedotteessa. 

Sijainnin lisäksi myös Suomen Urheiluopisto Heinolan Vierumäellä on Parkkosen mukaan merkittävä lisäetu hakemuksessa.

– Vierumäkeä on mahdollisuus hyödyntää monin eri tavoin majoituksiin ja harjoitteluun niin kisojen aikana kuin myös niitä edeltävillä leireillä. Toimiihan Vierumäellä myös Kansainvälinen Jääkiekon kehityskeskus, joten kaikin tavoin olemme kiekkokaupunki ja -maakunta, Parkkonen korostaa. 

Heinola on toiminut kisaisäntänä kansainvälisen jääkiekkoliiton alaisissa turnauksissa aiemminkin. Vuonna 2001 Heinola järjesti yhdessä Lahden ja Helsingin kanssa juurikin poikien MM-kisat ja vuonna 2013 tyttöjen MM-kisat pelattiin kokonaisuudessaan Heinolassa.

Jaa tämä: