Heinolan Moottorikerhon isännöimässä motocrossin kansallisessa MX-liigan osakilpailussa nähdään huikea määrä kuljettajia tulevana viikonloppuna. Kauden toiseksi viimeiseen osakilpailuun on ilmoittautunut lähes 380 kilpailijaa. Kotiradallaan nähdään Suomen huippuihin lukeutuva Sampo Rainio, joka palaa kilpailuihin loukkaantumisen jäljiltä.

Heinolan keskustan tuntumassa, Komostentien motocrossradalla järjestetään MX-liigan kuudes osakilpailu. Legendaarinen, MM-osakilpailujakin nähnyt rata-alue täyttyy lauantaina lapsi- ja juniorikuljettajista, jotka kilpailevat luokissa MX50, MX65 ja MXC/B. Sunnuntaina kilpaillaan aikuisten kokoluokan pyörillä luokassa MX TOP250 Open, joka on jaettu viiteen tasoportaaseen.

Kaikki luokat ajavat harjoitukset ja aika-ajot sekä kaksi kilpaerää. Kilpaileminen käynnistyy kumpanakin päivänä kello 12:00.

Useita finaalieriä lasten ja nuorten päivässä

Suuren kilpailijamäärän ansiosta kuljettajat jaetaan aika-ajojen perusteella useisiin finaalieriin lauantaina.
5-8-vuotiaat kuljettajat aloittavat 50-kuutioisilla pyörillään kilpailun Maanrakennus Wiikin nimikkoluokalla MX50. Pienimmille lapsille kyseessä on kauden viides osakilpailu, kun muut luokat ajavat kuudennen koitoksensa.

Yli 30 ilmoittautuneen joukossa nähdään koko MX50-sarjan kärkikolmikko: Vantaan Moottorikerhon Sami Oinonen sekä Sipoon Moottorikerhon Felix Lind ja Daniel Wiik. Viivalle ovat asettumassa myös nelospaikan Miehikkälän Moottorikerhon Jare Nikkilä ja viidentenä oleva Hämeenlinnan Moottorikerhon Mikael Korhonen.

7-12-vuotiaat kuljettajat kilpailevat 65-kuutioisilla pyörillä Arazzo.fi-nimikkoluokassa MX65. Luokka on jaettu peräti kolmeen ryhmään, koska mukaan on ilmoittautunut lähes 90 kilpailijaa.

Etelä-Suomen Moottorikerhon (E-SMK) Eeka Laaksonen johtaa MX65-sarjaa hienoisella erolla ennen lähes tasapisteissä keskenään olevaa Helsingin Moottorikerhon kaksikkoa Okko Ollilaa ja Onni Kämäriä. Neljäntenä oleva E-SMK:n Nico Bystedt ei ole kaukana kolmospaikasta ja Porin Moottorikerhon Samu Bärholm puolestaan hengittää Bystedtin niskaan.

Arttu Rossi puolustaa isäntäseura Heinolan Moottorikerhon värejä MX65-luokassa. Hän ei ole vielä avannut kauden pistetiliään.

Kolme ryhmää nähdään myös 10-15-vuotiaiden kuljettajien, K.A.Nyberg Oy:n nimikkoluokassa MXC/B, johon on ilmoittautunut likimain sata kilpailijaa. 85-kuutioisilla kaksitahtisilla ja 150-kuutioisilla nelitahtisilla pyörillä ajettavan luokan pistekärjessä on Hyvinkään Moottorikerhon Onni Jaakonsaari. Kakkospaikkaa pitää Salpausselän Moottorikerhon Eemil Ruuth ja kolmantena on Sipoon Moottorikerhon Topias Reinikainen. Turun Moottorikerhon Samu Jokila on neljäntenä ja Kuopion Moottorikerhon Joni Nyyssönen viidentenä.

Heinolan Moottorikerhosta MXC/B-viivalle ovat asettumassa sarjassa sijalla 28 majaileva Veeti Huovilainen ja vielä pisteittä oleva Eetu Pennanen.

MXC/B-kuljettajien kanssa samassa kilpailussa ajavat ylemmän tasoportaan, MXC/A-luokan kuljettajat, joita on ilmoittautunut mukaan kahdeksan kappaletta.

Rainio uskoo voittomahdollisuuksiinsa

Sunnuntaisessa Loukko.comin nimikkoluokka MX TOP250 Openin A-ryhmässä on todella kovan luokan tekijöitä.

Erityishuomio kiinnittyy MX2-luokan SM-sarjan avauksen toukokuussa voittaneeseen ja myöhemmin loukkaantuneeseen, Heinolan Moottorikerhon Sampo Raisioon, joka palaa nyt kilpailuihin.

– Olen toipunut ajokuntoon pohjeluun murtumasta ja on hienoa päästä taas kisaamaan. On hyvä, että sunnuntaina on mukana monia Suomen kärkinimiä. Minulle tulee näin heti alle kunnon kisa, mikä toimii valmistautumisena viimeiseen SM-osakisaan, Rainio kertoo.

– Minulla on kotikenttäetu radan suhteen, mutten tosiaan ole vielä kauheasti ajanut enkä kisannut lainkaan loukkaantumisen jälkeen. Uskon silti, että pystyn taistelemaan voitosta. Heinolan rata on sen verran tekninen, että siellä pystyy ajamaan pikkupyörällä isoja pyöriä vastaan.

Isäntäseurasta mukana on myös MX2-luokan SM-erän tänä vuonna voittanut Eliel Lehtinen, joka rakentaa myös kansainvälistä kilpauraa.

A-ryhmässä kilpailee lisäksi muun muassa MX1-luokan SM-sarjassa toisena oleva, Lohjan Seudun Moottorikerhon Emil Silander, vuoden 2019 Suomen mestari, Orimattilan Moottorikerhon (OriMK) Juuso Matikainen, MX2-luokan SM-sarjassa toisena oleva, OriMK:n Mauno Nieminen ja kolmantena oleva, Tampereen Motocrossin Kasper Kangasniemi. 45-vuotiaiden veteraanien Suomen Cupissa tänä vuonna kaikki erät voittanut, Sipoon Moottorikerhon Alexander Wiik on niin ikään mukana.

Myös MX TOP250 Open -luokan sarjaa johtava, Alavudenseudun Moottoripyöräilijöiden Alex Tapio, sarjakakkonen, Lohjan Seudun Moottorikerhon Teemu Makkonen ja pisteissä kolmantena oleva, Ylä-Savon Moottorikerhon Pekka Nissinen ryhmittyvät starttipuomin taakse.

Heinolan Moottorikerhon Mico Linna kilpailee B-ryhmässä. Miko Matsi, Tuukka Niiranen ja Jerry Pirinen löytyvät C-ryhmästä. Mikko Honkanen, Jouni Karhu, Niklas Simonen ja Tapio Tillonen kilpailevat E-ryhmässä.

D-ryhmässä nähdään Hyvinkään Moottorikerhon Hanna Mertsalmi, joka on kotimaisen naismotocrossin eturivistöä ja ajanut tänä vuonna muun muassa naisten Euroopan mestaruussarjassa.

Kaikkiin MX TOP250 Open -luokan ryhmiin on ilmoittautunut yhteensä yli 150 kilpailijaa.

Kyseessä on yleisötapahtuma. Alueella on kahviopalvelut, joista on ostettavissa kahvia, virvokkeita, jotain makeaa, sämpylöitä, makkaraa ja pyttipannua.

Lisätietoja Heinolan moottorikerhon nettisivuilta.

Teksti ja kuva: SML Loukko.com Motocross-Liigan tiedotus.

Jaa tämä:
Kategoria: Urheilu / liikunta