Heinolalainen juontaja-kirjoittaja-bloggaaja Reetta Joska on tunnettu mm. Korkojen Kapina -blogista sekä kolme kirjaa käsittävästä kirjasarjastaan. HU esitti Joskalle 10 kysymystä mm. tämän työhön ja vapaa-aikaan liittyen.

  1. Mikä innosti sinua aloittamaan bloggaamisen?

Kirjoittaminen on aina ollut yksi intohimoistani. Mietin bloggaamisen aloittamista pitkään, kunnes keksin hyvän idean mistä blogata. Koska korkokengät ovat myös osa minua ja elämääni, niin ajattelin yhdistää kaksi tärkeää asiaa yhdellä kerralla. Korkokengät ja bloggaaminen. Uudet kengät, uusi tarina. Ne voivat liittyä rakkauteen, intohimoon, suruun tai mihin tahansa mikä inspiroi kirjoittamaan. Siitä syntyi Korkojen Kapina.

  1. Millaista osaamista blogin tekemisessä vaaditaan?

Mielikuvitusta. Kiinnostusta. Monia kahvikupillisia, jotta kirjoittaminen onnistuu luontevasti.

  1. Olet julkaissut myös kolme kirjaa. Mikä sai lähtemään kirjailijaksi?

Asuin silloin Helsingissä ja elin villiä unelmaelämää isossa cityssä. Jotenkin tuli halu kirjoittaa kaikesta siitä ja niistä hetkistä mitä koin. Ensimmäinen kirjani Aina & Ikuisesti johti toiseen ja kolmanteen.

  1. Mistä ammennat inspiraatiota teksteihisi?

Inspiraatio löytyy hyvin monesta asiasta. Niin kuin sanoin, mielikuvitus on yksi ja tärkeä valttikortti tarinan luomisessa. Totta kai jokaisella on kirjoituksissaan ripaus faktaa ja fiktiota ja samoin on myös minullakin. Jokainen lukija saa itse uskoa mihin haluaa 🙂

  1. Kuka on suurin idolisi tai innoittajasi?

Mammani. Ehdottomasti oma äitini, jolta olen perinyt ”tarinoiden rustaamisen”, kirjoittamisen jalon taidon. Olen pienestä lähtien ihaillut äitini tapaa elää ja selvitä asioista kuin asioista. Ja hän on minulle tärkeä tukipilari elävässä elämässä.

  1. Onko sinulta tulossa uutta kirjaa lähiaikoina tai onko sellaista suunnitteilla?

Kirjasarjani neljäs osa on tulossa loppuvuodesta kauppoihin. On suunnitteilla alkuvuodesta jotakin uutta luettavaa, mutta siitä infoa myöhemmin.

  1. Millaista kirjallisuutta itse luet?

Luen tosi harvoin itse ja jos luen niin yleensä sairasvuoteella. Kiinnostavat elämänkerrat, kaunokirjallisuutta.

  1. Työsi on hyvin luovaa. Tarvitsetko ns. luovia taukoja ja mitä teet päästäksesi irti työstä?

Juon paljon kahvia, kun kirjoitan. Joskus saattaa kulua 12 tuntia kirjoittamisen parissa ja sitten yhtäkkiä huomaa miten ajankulu on kadonnut. Totta kai välillä pitää rentoutua ja laittaa aivot narikkaan hetkeksi. Esimerkiksi lähteä muutamaksi päiväksi Helsinkiin hengittämään pakokaasun tuoksua ja lukemaan päivän lehdet kahvikupin ääreen johonkin kivaan kahvilaan. Kävellä koroissa Bulevardilla ja hiukan shoppailla mm. uusia kenkiä. Tietenkin iso tukipilari elämässä on oma perhe ja ystävät, joiden kanssa on mukava rentoutua mm. yhteisen illallisen parissa tai televisiota katsellen.

  1. Omistat satoja pareja korkokenkiä. Mistä moinen keräilyinnostus kumpuaa?

Tällä hetkellä korkokenkäpareja on 307 ja niitä tulee ostettua, mikäli vastaan tulee ihanat yksilöt. Joskus voi mennä vaikka kolme neljä kuukautta ettei tule ostettua yhtään korkkareita.

  1. Onko joku pari ylitse muiden?

Mä tykkään kaikista korkokengistä mitä omistan. Yhdet supersuosikit ovat kultaiset glitterikorkkarit. Niissä astelin ensimmäistä kertaa Helsingin yössä.

Fakta

Syntymäaika- ja paikka: 12.12.1997, Heinola.
Koulutus: Media-assistentti.
Ammattinimike: Juontaja, kirjoittaja ja bloggaaja.
Perhesuhde: Sinkku.
Harrastukset: Lenkkeily. Hyvät TV -sarjat ja kahvin juominen.
Motto: Unelmien eteen pitää tehdä töitä!

Teksti: Jussi Varjo HU
Kuva: Katja Tamminen

Jaa tämä:
Kategoria: 10 kysymystä