Lahden Diakonialaitoksen Kuuntele sydämelläsi -hankkeen tavoitteena on vähentää saattohoidossa ja palliatiivisessa hoidossa olevien ikääntyneiden yksinäisyyttä sekä tukea heidän läheisiään vapaaehtoistoiminnan keinoin. Toimintaa toteutetaan ympärivuorokautisen palveluasumisen yksiköissä Lahdessa ja Heinolassa. Heinolassa toiminnassa on mukana Jyränkölän Setlementin palvelutalo Konsuli.

Vapaaehtoisena voi toimia täysin omana itsenään eikä siihen tarvita erityistaitoja. Kaikki vapaaehtoiset perehdytetään tehtävään ja heille järjestetään toimintaa tukevaa koulutusta, työnohjausta ja vertaistapahtumia. Tehtävässä toimitaan aina omien voimavarojen mukaan. Vapaaehtoisena voi toimia eri tavoin; ikääntyneen pidempiaikaisena ystävänä, tukena saattohoitovaiheessa tai tarvittaessa paikalle kutsuttavana. Tehtävässä tärkeintä on olla kiireettömästi läsnä. Vapaaehtoisena voi esimerkiksi kuunnella, olla juttuseurana, lukea kirjaa, ulkoilla, laulaa, muistella, katsella valokuvia tai vain olla lähellä – aina kuitenkin ikääntyneen toiveita, vointia ja tarpeita kuunnellen.

Hanke järjestää vapaaehtoistoiminnan kaksiosaisen perehdytyksen ke 28.8. klo 13.00–17.00 ja ti 3.9. klo 13.00–17.00 osoitteessa Ahvenistonkatu 2, (4. krs), 15110 Lahti. Koulutus on vapaaehtoisille maksuton.  Ilmoittautumiset 26.8. mennessä projektityöntekijä Milla Sintoselle, p. 044 493 4662 / milla.sintonen@dila.fi.

Lisätietoja hankkeesta osoitteessa https://dila.fi/kuuntele-sydamellasi/.

Jaa tämä: