Petronella Design valmistaa laserleikkaamalla suomalaisesta koivuvanerista erilaisia esineitä.

Petronella Design valmistaa laserleikkaamalla suomalaisesta koivuvanerista niin lahjatavaroita, kuin myös arkea helpottavia käyttötavaroita.

”Mitähän seuraavaksi?” Pohti parikymmentä vuotta optikkoyrittäjänä toiminut Petriina Peltonen myytyään liiketoimintansa. Jotain luovaa, ja jotain missä pääsisi tekemään käsillä. Ehkäpä teknistä alaa. Tie vei opiskelemaan Lahteen puutekniikan insinööriksi vuonna 2019. Mielenkiinto puumateriaalia kohtaan oli kuitenkin herännyt jo lähes kymmenen vuotta sitten.

-Äitini oli saanut minut houkuteltua mukaan kansalaisopiston entisöintiryhmään. Siellä kiinnostuin puusta materiaalina. Erityisesti siinä kiehtoi sen monipuolisuus, siitä kun voi tehdä oikeastaan mitä vaan, Peltonen kertoo.

Peltonen ihastui laserleikkuriin työvälineenä vasta opintojen loppu puolella, opinnäytetyötä tehdessä. Sen jälkeen syntyi myös idea perustaa oma yritys, Petronella Design.

-Yrityksen toiminta alkoi alkuvuodesta. Hommasin itselleni verstaan, laserleikkurin ja aloin suunnittelemaan enemmän mitä haluaisin valmistaa. Itselleni on ollut koko ajan tärkeää, että käytän tuotteissani kotimaista, sertifioitua koivuvaneria.

Konsulinkadun verstaalla on syntynyt niin koriste-esineitä ja lahjatavaroita kuin käyttötavaroitakin. Lisäksi Petronella Design on ottanut vastaan myös tilaustöitä.
Tällä hetkellä tuotteita on myynnissä Heilassa, Elsan Ekopajalla, Kahden muijan kahvilassa sekä Elämyspuodissa.

-Lisäksi olen avannut verkkokaupan. Aiemmin käydyt Jyränkölän Tuotekuvaus yrittäjille- ja Sosiaalinen media yrittäjän apuna- kurssit ovat olleet hyödyllisiä verkkokaupan perustamisessa. Olen myös nyt elokuussa järjestänyt verstaallani pari kertaa myyntipäiviä, joissa on käynyt mukavasti väkeä. Tuotteet on herättänyt kiinnostusta ja saaneet positiivisen vastaanoton. Myyntipäiviä olisi tarkoitus järjestää lisää myös tulevaisuudessa, yrittäjä iloitsee.

Teksti ja kuvat: Kaisu Vironen HU

Jaa tämä:
Kategoria: Paikallisuutiset