Jyrängön rautatiesillan peruskorjaus on alkamassa. Työn on määrä valmistua marraskuun 2024 loppuun mennessä. Työstä saattaa aiheutua meluhaittaa sillan lähistöllä.

Heinolan eli Jyrängön rautatiesilta peruskorjataan vuoden 2024 aikana. Työn kustannusarvio on noin kaksi miljoonaa euroa ja se valmistuu arviolta marraskuun loppuun mennessä.

-Urakkasopimus on allekirjoitettu ja työt ovat alkamassa. Peruskorjaukseen kuuluu muun muassa sillan maalaus, teräsrakennekorjauksia ja kivirakenteiden saumojen kunnostuksia. Pahoittelemme korjauksesta mahdollisesti aiheutuvaa meluhaittaa, kertoo tiedotteessa projektipäällikkö Tommi Kämppi Väylävirastosta.

Peruskorjauksen suunnitteluvaiheessa on tehty yhteistyötä Heinolan kaupungin edustajien kanssa esimerkiksi sillan värisävyjen suhteen. Myös Museovirastoa on tiedotettu hankkeesta, sillä ratasilta on valittu museosillaksi. Peruskorjaus tehdään tätä kunnioittaen.

337 metriä pitkä teräsrakenteinen silta valmistui vuonna 1932 ja oli tuolloin Suomen pisin rautatiesilta. Nykyään pisin ratasilta sijaitsee Lahden oikoradalla. Kytömaan rautatieristeyssillalla on pituutta 556,7 metriä.

Jaa tämä:
Kategoria: Paikallisuutiset