Lähettäjä: Anni Uusi-Hienola

Vastaanottaja: Maija Vanha-Veinola

Moikka!

Terkkuja Hienolasta! Täällä ollaan asustettu nyt kuukauden ajan ja ollaan kyllä viihdytty Isommat lapset aloitti tosi kivassa uudessa päiväkodissa, vaikuttaa hyvältä paikalta. Ja arvaa, saatiin kahvit silloin aamusta, kun vietiin Ruska ekaa päivää eskariin. Oli ihan hauska yllätys, ei oo aiemmin kyllä kahviteltu hoitopaikan pihalla. Oli mukava samalla tavata muita vanhempia, en ollu ainoa, jolla oli vähän itku herkässä. Ne työntekijät vinkkas kaikkia tapahtumia ja ryhmiä, olin ihan yllättynyt miten paljon näin pienessä kaupungissa tapahtuu! Syyskuussa olis muuten sellaiset perheiden syysfestarit, olisittekohan päässeet mukaan? Voisitte jäädä meille yöks, näkisitte vähän, millaista täällä on. Tässä lähellä on yks kiva laavu, voitais vaikka käydä sielläki! Tiedä vaikka ihastuisitte tekin Hienolaan. 😉

Nyt pitää mennä, Valo just heräilee. Ajattelin lähteä tästä vielä vauvakahvilaan. Palataan!

-A

Perhekeskuksella tarkoitetaan palveluverkostoa, joka tarjoaa varhaista tukea sekä vastaa lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin ja avun tarpeisiin (THL 2023). Heinolassa perhekeskustoiminnalla on pitkät juuret, ja fyysinen perhekeskus on jo yli vuosikymmenen sijainnut Tommola-talolla. Perhekeskus on kuitenkin muutakin, kuin Tommola-talo ja sen toiminta: Perhekeskusverkosto sisältää laajemmin ajateltuna kaikki lasten, nuorten ja perheiden kanssa toimivat, niin julkisen kuin kolmannen sektorin toimijat. Yhdessä teemme työtä sen eteen, että kaikilla on hyvä olla, että jokainen apua tai tukea tarvitseva voisi sitä saada.

Perheille perhekeskustoiminta näyttäytyy monella tavalla: yhteistyössä tarjottuina Enskarikahveina, eri toimijoiden järjestämänä kohtaamispaikkatoimintana, vertaisryhminä ja suurempina tapahtumina. Loistoesimerkki perhekeskusverkostosta on syyskuussa Sinilähde-talolla järjestettävät kaikille heinolalaisille avoimet Perheiden syysfestarit, joissa on melkoinen kattaus erilaisia toimintapisteitä. Tervetuloa festareille!

Perhekeskustoiminnan tavoitteena on edistää ja varmistaa lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia. Jokainen meistä voi olla osa tätä arkipäiväisissä kohtaamisissa: Pienikin ele voi olla merkityksellinen, yksikin hymy tai ystävällinen sana saattaa muuttaa toisen ihmisen koko päivän. Tähän kutsumme teistä jokaista mukaan!

Syysterkuin,

Miia Salonen, perhekoutsi
Tytti Lönnrot, perhekoordinaattori

Artikkelikuva: Karoliina Shalaby / Heinolan kaupunki

Jaa tämä:
Kategoria: Vieraskynä