Heinolan kaupunki valmistautuu Tänään kylään – huomenna asumaan -tapahtumiin. Tapahtumatäytteinen lauantai 25.5.2024 klo 10 alkaen keskittyy Sinitaival-asuinalueen tonttitarjonnan esittelyyn, mutta tapahtumia on ympäri kaupunkia.

Torilla avataan Heinolan kesäkausi, palkitaan ympäristöteko ja toteutetaan ympäristötaidetta. Torin välittömässä läheisyydessä Heinolan museoiden näyttelyt ovat auki pääsymaksutta ja Heinolan musiikkiopiston ovet ovat auki tutustujille. Paikalle saapuvat voivat myös osallistua ympäristötaideteoksen toteuttamiseen. 

Sinilähteellä Sinitaipaleen tonttialueella ovat paikalla kaupungin asiantuntijoiden lisäksi muutamien talotehtaiden edustajat. He antavat ideoita ja neuvoja siitä, millaiselta tuleva unelmien koti voisi alueella näyttää.

Lisäksi paikalle saapuvilla on mahdollisuus tutustua Sinilähde-taloon, joka tarjoaa alueen asukkaille päiväkoti-, koulu- ja harrastetiloja. Sinilähde-talo on yksi 2020-luvulla Heinolaan rakennetuista koulu- ja päiväkotirakennuksista.

Keskustan läheisyydessä, harjun kupeessa avataan perhepuisto Bongarin kesäkausi. Perhepuistossa on maksutta käytössä erilaisia polkuautoja ja -lautoja, parkour- ja pumptrack-radat, pihapelejä sekä upouusi keppihevosrata. Lintuhoitolan lintuasukkeihin pääsee tutustumaan pääsymaksutta. Kadun toisella puolella on Työpaja Torpan kevätmarkkinat, joissa on tarjolla erilaisia tuotteita ja muuta markkinaohjelmaa. Samalla voi tutustua myös Dorkin patsaspuistoon.

Jaa tämä: