Kesä on täällä ja monella lomat kolkuttelevat jo ovia. Erilainen ja hauskakin vaihtoehto viettää ainakin osa lomasta on löytää oma kotikaupunki ja sen runsas tarjonta uudelleen. Milloin viimeksi vierailit lintuhoitolassa? Entä Harjupaviljongilla suussa sulavia vohveleita makustelemassa? Melkoisen tuoreita tulokkaitakin kaupungissa on, mm. entisessä pesulassa toimiva Bistro Matto & Tango sekä uuden yrittäjän luotsaamana viime kesänä aloittanut RantaCasino.

Paras tapa heittäytyä täysin vapaalle omassa kotikaupungissa on heittäytyä staycationin vietäväksi. Koronapandemian aikaan matkustusrajoitusten myötä yleistynyt termi tarkoittaa yöpymistä oman kotikaupungin hotelleissa. Ajatuksena idea saattaa vaikuttaa hassulta, mutta edes yhden yön reissu vaikkakin siihen omaan lähihotelliin voi tuoda arkeen jaksamista ja ripauksen luksusta.

Heinolasta vaihtoehtoja löytyy yllättävänkin paljon kaupungin kokoon nähden. Vierumäen hotelleissa staycationiin voi yhdistää monenlaista aktiviteettia. Keskustan tuntumassa varmasti yhdellä Suomen upeimmista paikoista sijaitsevassa kylpylähotellissa voi nauttia intiimin ja rauhallisen kylpylän palveluista ja hyvästä ruoasta nauttien. Eipä aktiviteetit täälläkään kaukana ole, sillä aivan hotellin vierestä lähtee upeat lenkkeilymaastot ja onpa vieressä tasokas frisbeegolfratakin.

Staycationiin voi aivan mainiosti yhdistää vaikkapa illan kesäteatterissa tai vierailun Heinolan museoissa. Milloin viimeksi shoppailit Heinolan kivijalkaliikkeissä? Heinolan erikoiskauppatarjonta on yllättävän laaja kaupungin kokoon nähden. Samalla voi piipahtaa uudistetulla torilla, jossa voi nauttia torikahvit kesäisen vilkasta torielämää seuraten. Paljon hoettu sanonta, Heinolassa kaikki on kävelymatkan päässä, pitää hyvin pitkälti paikkansa.

Monella lomaan kuuluu erottamattomana osana pulahdus luonnonvesissä. Heinolassa jos missä se onnistuu. Kylpylän rannan ohella hyviä paikkoja uimiseen ja rantapäivän viettämiseen löytyy useita eri puolilta kaupunkia. Sadepäivän osuessa kohdalle Kumpeli Span kylpylän poreet lämpimine vesineen houkuttelevat luokseen.

Nähtävyyksistä tunnetuin lienee lintuhoitola, joka tosin heinolalaisilta helposti unohtuu. Lintujen bongaamisen jälkeen voi käydä tutustumassa Perhepuisto Bongarin tarjontaan entisellä linja-autoasemalla. Alueelta löytyy liikennepuisto, pumptrack-rata ja parkourpuisto, jotka ovat käytössä myös liikennepuiston aukioloaikojen ulkopuolella. Lisäksi pihapiiristä löytyy kahvila. Lähistöllä sijaitsee myös nykykansantaidetta esittelevä Dorkin puisto. Koettavaa ja nähtävää riittää moneen makuun!

Nautitaan kesästä ja oman kotikaupungin palveluista!

Jussi Varjo
Kirjoittaja on Heinolan Uutisten päätoimittaja. 

Kuvat: Valter Biscaia Da Silva Filho

Jaa tämä:
Kategoria: Kolumnit