Kansainvälistä vapaaehtoisten päivää vietetään Suomessa perjantaina 2.12. 

Vapaaehtoiset puuttuvat havaitsemiinsa epäkohtiin, toimivat tärkeiksi kokemiensa asioiden puolesta ja antavat äänen niille, joiden oma ääni ei kanna: eläimille, ympäristölle sekä monista eri syistä tukea ja apua tarvitseville ihmisille. Vapaaehtoisvoimin vähennetään yksinäisyyttä, lievitetään maailmantuskaa ja tuodaan merkityksellisyyttä ja uusia näkökulmia elämään. Ilman vapaaehtoistoimintaa ja vapaaehtoisten aktiivisuutta elämän ja yhteiskunnan kriiseistä olisi vielä raskaampi, ellei jopa mahdoton selvitä, kerrotaan Päijät-Hämeen vapaaehtoistoiminnan verkoston lähettämässä tiedotteessa. 

Päijät-Hämeen vapaaehtoistoiminnan verkosto järjestää vapaaehtoisten päivän juhlan pe 2.12. klo 18. Vapaaehtoistoiminnan verkosto kokoaa yhteen alueen vapaaehtoistoimijoita ja järjestää yhteisiä tapaamisia ja tilaisuuksia sekä koulutusta vapaaehtoistoimintaan liittyen. Alueellisen verkostoon kuuluu kymmeniä toimijoita, yhteensä useita satoja vapaaehtoisia.

Juhlapäivän kunniaksi Minja Koski, Mikael Saari ja Lumos-kvartetti esittävät Göstan lauluja. Tilaisuudessa kuullaan myös Ukrainan pakolaisten auttajan, Johanna Pakarisen sekä verkoston alueellisen koordinaattorin Hanna Virtasen puheenvuorot. 

Etäyhteyksin koettava juhla on järjestetty kiitoksena kaikille vapaaehtoistoiminnassa mukana oleville. Konsertti on kaikkien katsottavissa Lahden Lähimmäispalvelu ry:n Youtube-kanavalla 18.12. saakka.

Jaa tämä: