Kylpylähankkeen myötä Holiday Club tulee rakentamaan alueelle lisää loma-asuntoja. Havainnekuva.

Holiday Club Vierumäen kylpylähanke käynnistyy heinäkuussa. Tavoitteena on avata kylpylä asiakkaille vuoden 2024 loppupuolella. 

Holiday Club on operoinut vuonna 2010 avattua Vierumäen hotellia vuodesta 2021 lähtien. Kiinteistössä on 190 hotellihuonetta, ravintolapalveluita, useita tapahtuma- ja kokoustiloja, keilahalli, day spa sekä R-kioski. Vuonna 2024 kokonaisuus kasvaa modernilla, täysimittaisella elämyskylpylällä. Suunnitelmissa on tulevaisuudessa täydentää resorttia rakentamalla alueelle lisää Holiday Clubin suosittuja loma-asuntoja. Vierumäestä tulee Holiday Clubin kahdeksas kylpylä ja täyden palvelun resortti. 

Hotellikiinteistön omistavat Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia ja Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo. Kiinteistön hallinnoinnista ja kylpylähankkeen johtamisesta vastaa S-Pankki Kiinteistöt Oy. Kylpylän on suunnitellut arkkitehtitoimisto Arco Architecture Company Oy ja pääurakoitsijana toimii Rakennusliike Evälahti Oy. 

Monipuolinen koko perheen kylpylä    

Vierumäelle suunniteltu kylpyläkokonaisuus tulee olemaan monipuolinen ja elämyksellinen. Kylpylän sisätiloista löytyy laaja allaskokonaisuus, jossa on mm. erilaisia poreita, virtoja ja hierovia suihkuja. Erityisesti lapsiperheitä palvelevat vesiliukumäet, hyppyallas ja perheen pienimpien lastenallas. Elämykselliseen saunamaailmaan rakentuu perinteisen saunan lisäksi kolme teemasaunaa, pulahdusallas ja ulkotiloihin savusauna. Sisäpihalla on mahdollista pulahtaa houkuttelevaan ulkoaltaaseen, avantoaltaaseen ja virkistäytyä suihkulähteissä. 

-Kylpylän suunnittelussa on huomioitu myös aluetta ympäröivä luonto ja rakennus tulee maisemoitumaan hyvin. Se muodostaa samalla suojaisan sisäpihan ulkoaltaille, kertoo suunnittelusta vastaava arkkitehti Mikko Soini tiedotteessa.  

Hotellikokonaisuuden lisäksi Holiday Clubilla on Vierumäen alueella 54 lomahuoneistoa, joista uusimmat ovat valmistuneet 2022 kesällä. Kylpylähankkeen myötä Holiday Club tulee rakentamaan lähivuosina lisää kysyttyjä loma-asuntoja sekä suoraan kylpylän yhteyteen että golfkentän läheisyyteen. 

-Hankkeen eteneminen kertoo siitä, että hyvän suunnittelun ja sitoutuneiden omistajien turvin voidaan toteuttaa merkittäviä kiinteistökehittämisen hankkeita, vaikka kiinteistömarkkinat yleisesti ovatkin hiljentyneet kuluneena vuonna, johtaja Leo Nilsson S-Pankki Kiinteistöt Oy:stä sanoo. 

Vierumäki on tunnettu erittäin monipuolisista aktiviteetti- ja harrastusmahdollisuuksista. Kylpylä täydentää kokonaisuutta ja lisää kohteen vetovoimaa entisestään ja tuo alueelle uutta, ympärivuotista kävijävirtaa. 

-Holiday Clubin kylpylä vahvistaa Vierumäen asemaa Etelä-Suomen suurimpana matkailukeskittymänä. Vierumäen alueen kasvunäkymät ovat erittäin positiivisia. Samalla investointi korostaa Heinolan historiallista asemaa kylpyläkaupunkina, jonka monipuolisista palveluista voivat matkailijoiden lisäksi nauttia Heinolan ja lähiseudun vakituiset sekä vapaa-ajan asukkaat, kertoo Heinolan kaupunginjohtaja Jari Parkkonen

Havainnekuvat: Holiday Club

Jaa tämä: