Antti Aronen on tehnyt vapaaehtoistyötä Jyränkölän Setlementissä jo vuodesta 2014.

Jyränkölän Setlementti on vuosittain palkinnut vapaaehtoistyössä ansioituneen Vuoden ystävä -tunnustuksella. Tunnustus jaettiin tänä vuonna 27. kerran.

Tänä vuonna Vuoden ystävänä palkittu Antti Aronen aloitti vapaaehtoistyönsä Jyränkölän Setlementissä vuonna 2014. Aronen on tehnyt vapaaehtoistyönään erilaisia asiakkaiden saattamisia asiointeihin ja lisäksi Kämmen -elintarvikejakelutyötä. Eniten hänen vapaaehtoistyönsä on suuntautunut kuitenkin musiikkielämysten tuottamiseen. Matkassa on kulkenut hanuri ja huuliharppu. Musisoinnin lomassa Arosen leppoisat kokemukselliset tarinat, jutustelu ja ehtymätön varasto huumorijuttuja ovat viihdyttäneet lukuisia asiakasryhmiä. Häntä on kutsuttu omaisten iltoihin, yhteislaulutuokioihin, hoivakotien kesäjuhlille ja virkistystilaisuuksiin, järjestöjen tilaisuuksiin ja moniin muihin tilanteisiin.

Arosen elämäntyö keikkailevana muusikkona ympäri Suomea on antanut näköalaa erilaisten ihmisten kohtaamiseen. ’’Antilla on lahja, jota on vaikeaa opettaa,’’ todetaan palkitsemisperusteissa.

Vuoden ystävä -tunnustus jaettiin ystävänpäivänä Jyränkölän vapaaehtoistyön Ystävänpäiväjuhlassa. Samassa tilaisuudessa jaettiin vapaaehtoistyön 10-vuotismerkit. Arosen ohella merkin saivat Pirjo Airos ja Riitta Nurminen.

Jyränkölän Setlementti kustantaa Heinolan Uutisia.

Jaa tämä: