Mikko Hallikas ja Minna Ikonen aloittivat yrittäjäjärjestöjensä puheenjohtajina.

Jari Niemi HU

Nuorkauppakamarikaverukset Minna Ikonen ja Mikko Hallikas ovat aloittaneet heinolalaisten yrittäjäjärjestöjen puheenjohtajina. Ikonen vetää Heinolan Yrittäjänaisia ja Hallikas Heinolan Yrittäjiä.

Molemmat seuraavat pitkäaikaisia puheenjohtajia. Mikko Hallikkaan edeltäjä Juha Tähkänen luotsasi peräti 13 vuotta Heinolan Yrittäjiä ja Outi Haikala-
Silen
lähes yhtä kauan Yrittäjänaisia.

Mikko Hallikas on tyytyväinen siitä, että Juha Tähkänen valittiin Päijät-Hämeen Yrittäjien puheenjohtajaksi.

– Uskon, että tulemme hyötymään valinnasta, ja tietokin kulkee aiempaa paremmin, sanoo Hallikas.

Tuoreilla puheenjohtajilla on yhteinen näkemys siitä, että yhteistyö kaupungin virkakoneiston ja yrittäjien välillä on kehittynyt hienosti viimeisten vuosien aikana. 

– Virkamiehet tekevät elinvoimapalveluissa paljon sellaista työtä, joka ei meille kaupunkilaisille näy, mutta juuri se työ kantaa pitkälle ja on todella tärkeää. Tarpeen mukaan kaikki kivet käännetään, kiittelee Mikko Hallikas.

– Informaatio on lisääntynyt kiitettävästi ja yhteisiä tapahtumia on ollut hyvin. Kysytään mielipiteitä yrittäjiltäkin, sanoo Minna Ikonen.

Yrittäjyydessä pätee tiettyjä faktoja, joista osa on muuttunut vuosien vieriessä ja osa puolestaan ei muutu vaikka voissa paistaisi. Karski totuus on ollut jo pitkään, että suomalainen yrittäjyys on erittäin vahvasti pienien ja keskisuurten yritysten varassa. Suuria, satoja henkilöitä työllistäviä yrityksiä on lopulta vähän ja niitä varmasti toivotaan jokaiselle paikkakunnalle lähes yhtä hartaasti kuin kuuta nousevaa.

Ikärakenne
vaikuttaa

Mikko Hallikas sanoo, että Heinolassa on syytä tervehtiä ilolla kaikkia uusia yrityksiä. Myös Prisma saa hänen tukensa, vaikka se ei tuo keskustaan lisää ostavia asiakkaita. Prisma kuitenkin vähentää merkittävästi ostosvuotoa Lahteen.

– Heinolan pitäisi brändätä itsensä Suomen Floridaksi. Keskustan kehitykseen vaikuttaa myös korkea ikärakenne, joka Heinolassa on vain kasvamaan päin. Kivijalkakauppojen neliöt täyttyvät eri lailla kuin aiem-
min, mutta ikäihmiset ovat myös ostovoimaisia ja viihtyvät kivijalkakaupoissa, perustelee Mikko Hallikas.

Minna Ikonen iloitsee siitä, että yksinyrittäjiä on nyt aiempaa enemmän. 

– Tosi hienoa on se, että nuorten yrittäjien lukumäärä on kasvussa. Toivon myös järjestöjen kesken kasvavaa yhteistyötä, toteaa
Minna Ikonen.

Heinolan Yrittäjissä oli viime vuoden lopulla lähes 290 ja Yrittäjänaisissa 38 jäsentä.  

FAKTA 

Mikko Hallikas

Ammattinimike: yrittäjä

Koulutus: kauppaopisto ja K-ryhmän koulutus.

Ikä: 44 vuotta.

Perhesuhde: poikamies.

Harrastukset: mökkeily.

FAKTA 

Minna Ikonen

Ammattinimike: toimitusjohtaja, Isännöitsijä.

Koulutus: Kiinteistönpidon insinööri, IAT Yrittäjä.

Ikä: 47 vuotta.

Perhesuhde: kolme lasta.

Harrastukset: koirien kanssa ulkoilu, mökkeily, puutarhan hoito.

Motto: elämä on tässä ja nyt.

Jaa tämä:
Kategoria: Paikallisuutiset