Sylva Ry, Natural Born Disc Golfer, Prodigy ja Kippis järjestävät Heinolassa Fuck Cancer Disc Golf -hyväntekeväisyystapahtuman lauantaina 10.6.2023.  

Frisbeegolfin ympärille rakennetun tapahtuman puuhamies Iiro Sorsa kertoo kyseessä olevan ensimmäinen isompi hyväntekeväisyystapahtuma frisbeegolfin parissa.  

-Tavoitteena on tehdä tästä vuosittainen tapahtuma NHL-kiekkoilijoiden alulle paneman All Stars Charity Golfin tapaan, Sorsa maalailee.  

Frisbeegolf nauttii suurta kansansuosiota, ja etenkin Heinolassa sijaitseva Kippasuon frisbeegolfrata houkuttelee vuosittain tuhansia ’fribaajia’. Lajin helppous oli yksi vaikuttava tekijä hyväntekeväisyystapahtuman muodostamisessa juuri frisbeegolfin ympärille. 

-Sairastin itse syövän kolme vuotta sitten, ja rankkojen syöpähoitojen jälkeen frisbeegolf tuntui sopivan kevyeltä liikuntaharrastukselta moneen muuhun lajiin verrattuna, Sorsa kertoo.  

Sorsa korostaa, että lajin aloittaminen on helppoa.  

-Frisbeegolfissa ei ole kiire mihinkään, eikä harrastuksen aloittaminen ole kallista. Jo parilla kympillä saa aloittamiseen tarvittavat kiekot.  

Heinola valikoitui tapahtumapaikaksi etenkin Kippiksen hienojen puitteiden vuoksi.  

-Kippiksen Pro-rata on maailman 10. paras. Päätettiin lähteä kerralla isosti, Sorsa sanoo.  

Hyväntekeväisyystapahtuman kisailuihin voi osallistua kahdella eri radalla. Haastatteluhetkellä pro-radan kaikki 72 osallistujapaikkaa oli varattuna, ja amatööriradallakin paikkoja oli jäljellä ainoastaan muutamia. Paikalle voi kuitenkin tulla, vaikka kilpailupaikkaa ei olisikaan tällä kertaa onnistunut nappaamaan.  

-Paikalla on putti-rata, jossa on myös palkintoja tarjolla, Sorsa kertoo.  

Tapahtumapäivänä osallistuminen on mahdollista myös muilla paikkakunnilla tai virtuaalisesti missä päin maailmaa tahansa. 

Tapahtumalla haetaan paitsi näkyvyyttä tärkeälle asialle, myös lahjoituksia syöpään sairastuneille vertaistukea tarjoavalle Sylva ry:lle.  

-Osallistumismaksut lahjoitetaan Sylvalle. Lisäksi paikalla on Sylvan koju, josta voi ostaa esimerkiksi Fuck cancer -aiheisia paitoja tai kasseja.  

“Fuck Cancer” on kansainvälinen syöpään sairastuneiden nuorten aikuisten voimalause, joka kuvastaa tahtoa elää hyvää elämää syövän kanssa ja siitä huolimatta. Suomessa sairastuu syöpään vuosittain 700–800 nuorta aikuista.  

Myynnissä on myös muun muassa ainutlaatuisia tapahtumaa varten värjättyjä kiekkoja ja frisbeegolfia ja streetmuotia yhdistelevän Flying Plate Companyn vaatteita.  

Iiro Sorsalle tapahtuman perimmäisenä tarkoituksena on ennen kaikkea toimia yhteisöllisyyden luojana.  

-Tarkoituksena on saada itselle ja kaikille muille mahdollisimman hauska ja kiva päivä.  

Tapahtuma on saanut näkyvyyttä useilla eri radiokanavilla. Sorsa on käynyt muun muassa Bassoradion Tuken ja Jusan haastateltavana. Kaksikko kuuluu myös tapahtuman kutsukilpailijoihin. Monet frisbeegolfpiireissä vaikuttavat ovat aktiivisia sisällöntuottajia sosiaalisessa mediassa, joten myös somenäkyvyys on ollut taattua.  

Tapahtuman suosio on kirvoittanut eri puolilla Suomea toimivat frisbeegolfseurat lahjoittamaan omien viikkokisojensa osallistumismaksuista osan Sylvan toimintaan.  

-Tosi monet ovat löytäneet keinon auttaa. Frisbeegolf on yhteisöllisyyden luoja, Sorsa kuvailee.  

Fuck Cancer Disc Golf -hyväntekeväisyystapahtuma Heinolan Kippasuolla lauantaina 10.6.2023 alkaen klo 10.  

Oman kisahetkensä voi jakaa sosiaalisessa mediassa tunnisteella #fuckcancerdg 

Instagramista tapahtuma löytyy käyttäjänimellä @fcdgfin

Teksti ja kuva: Jussi Varjo HU

Jaa tämä: