Heinola DiscGolfPark Worldin Pro-rata arvosteltiin tänä vuonna maailman 2. parhaaksi radaksi. Valinta perustuu maailmanlaajuiseen UDisc-kirjausjärjestelmään, jonne käyttäjät merkkaavat tuloksiaan ja arvostelevat pelaamiaan ratojaan.

Kaikkiaan maailmalla on yli 15 000 rataa yli 80 maassa. Tuoreimmilla matkailijoiden arvosteluilla on enemmän painoarvoa pisteytyksissä kuin aikaisempien vuosien tai paikallisten omilla arvosteluilla.

Kymmenen parhaan radan joukossa on vain kaksi rataa, joissa pelaaminen on maksutonta. Heinola DiscGolfPark Worldin Pro-rata on näistä toinen.

-Tämä tuntuu mahtavalta, koska meidän yhdistyksemme vapaaehtoiset ovat tehneet todella paljon talkootyötä tämän eteen jo 20 vuoden ajan! Oli hienoa päästä top 10:iin vuonna 2022, mutta nyt olemme jo kolmannen kerran putkeen kärkikymmenikössä ja nyt toisella sijalla. Uskomatonta! hehkuttaa rataa ylläpitävän ja kehittävän LDG ry:n toiminnanjohtaja Jere Pohjankoski.

Pohjankoski haluaa nostaa esille sen, että Pro-rata on vain yksi osa Heinola DiscGolfPark Worldin, lajipiireissä Kippiksenä tunnetun alueen isoa kokonaisuutta. Kippikseltä löytyy useita eri ratoja ja monia puttipelejä kaiken tasoisille pelaajille ja lisää on tulossa.

-Valmistelemme juuri uutta Leader-hanketta nimeltä Kippis 5.3. Sen tarkoituksena on rakentaa mm. uusi keskitason rata, joka asettuu vaikeusasteeltaan Pro- ja Amatööri-radan välimaastoon. Saimme hiljattain valmistuneella hankkeellamme parannettua merkittävästi Kippiksen tapahtumakeskusta ja sen palvelumahdollisuuksia. Seuraavaksi pääpainomme siirtyy jälleen vahvemmin ratojen kehittämiseen, kun tuunaamme Amatööri- ja Pro-rataa sekä teemme kokonaan uuden 18-väyläisen radan, kertoo Pohjankoski.

Pro-radan väylillä pelataan tänä vuonna muun muassa kansainvälisen DGPT Europen Silver-tason kilpailussa nyt kesäkuussa sekä avoimen luokan SM-kilpailuissa vuonna 2025.

Kaupunki näkee frisbeegolfin merkityksen

-Haluamme kaupunkina kiittää LDG ry:tä aktiivisesta ja innovatiivisesta toiminnasta Heinolan liikuntapaikkojen kehittäjänä ja hyvinvoinnin edistäjänä, Heinolan kaupungin liikuntapalvelujohtaja Maria Kaikkonen kertoo.

Kaupunki näkee myös alueen arvon ja alueelle onkin tulossa vuonna 2024 wc- ja pukuhuonetilat, jotka palvelevat kesäisin frisbeegolfin pelaajia ja talvisin hiihtäjiä.

Kippiksestä on tullut yksi Heinolan merkittävistä matkailukohteista. Vuonna 2023 kävijöitä Kippiksen neljällä radalla oli yhteensä noin 40 000. UDiscin tilastojen mukaan pelaajia kävi viime vuonna 18 eri maasta. Pro-radalla pelaajista noin 30% tulee yli 50 kilometrin päästä.

Teksti: Jussi Varjo HU
Kuva: Lords of DiscGolf

Jaa tämä: