Kuva: Katja Tamminen

Maankuulussa Heinolan lintuhoitolassa pitkän uran tehnyt lintujen hoitaja Olli Vuori jää hyvin ansaituille eläkepäiville. Lintuhoitolassa vuonna 1998 työnsä aloittanut Vuori tekee viimeisen työpäivänsä lintujen parissa 28.2. Vuoren seuraajan haku käynnistyy välittömästi.

Lintuhoitola on Vuoren uran aikana kehittynyt suuresti. Tähän on osaltaan vaikuttanut myös lainsäädäntö.

– Hoitotoimintaa koskevat lait ovat muuttuneet tarkemmiksi ja asetukset täsmentyneet. Esimerkiksi linnuilla pitää olla riittävästi elintilaa ja sen mukaan olemme myös remontteja tehneet. Vesilintuhoitolan valmistuminen vuonna 2020 on ollut aikanani isoin ja merkittävin yksittäinen uudistu, Vuori toteaa kaupungin tiedotteessa.

Lintuhoitolan toiminnasta vastaa Heinolan kaupunki. Hoitolan toimintaa tukemaan vuonna 2006 perustettu Heinolan Lintutarhan Ystävät ry on osaltaan tuonut Vuoren mukaan toimintaan paljon apua.

– Yhdistyksen tuen myötä esimerkiksi eläinlääkäripalveluita pystytään käyttämään huomattavasti enemmän ja se edesauttaa siinä, että saamme suuremman määrän kuntoutettua lintuja takaisin luontoon, Vuori kertoo.

Jatkossa Vuorta tullaan varmasti näkemään hoitolassa. Rakkaus luontoa ja lintujen hyvinvointia kohtaan ei poistu.

– Pitäähän kavereita käydä katsomassa. Suuri osa linnuista on kuitenkin pitkäaikaisia tuttavuuksia ja ihan kuin perheenjäseniä. Yhdistyksen toiminnassa tulen olemaan mukana tietenkin. Nyt kun aikaa jää sillekin enemmän, Vuori kokee.

Vuori on ollut usein käytetty asiantuntijavieras mediassa lintuja ja niiden hoitoa koskevissa asioissa, tuoden näin samalla esiin Heinolan lintuhoitolan työtä.
Vuonna 2020 Vuori ja lintuhoitola palkittiin BirdLife Suomen Pro Avibus -tunnustuspalkinnolla merkittävästä eläinsuojelu- ja valistustyöstä.

Jaa tämä:
Kategoria: Paikallisuutiset