Heinolan Kippasuolla sijaitseva DiscGolfpark Worldin Pro-rata valittiin maailman 5. parhaaksi radaksi. Samalla rata on Suomen paras. Valinta perustuu maailmanlaajuiseen UDisc-kirjausjärjestelmään, jonne käyttäjät merkkaavat tuloksiaan ja arvostelevat pelaamiaan ratojaan. Maailmassa on yli 13 000 rataa yli 80 maassa ja niiden kaikkien joukosta Heinolan Kippasuon Pro-rata on viidentenä.

– Unelmat ovat tulleet todeksi. Tämän eteen olemme tehneet yli 16 vuotta töitä. Silti tämä tuli yllätyksenä, emme osanneet odottaa palkintoa vielä tässä vaiheessa, iloitsee Heinolan frisbeegolfseuran puheenjohtaja Jere Pohjankoski aiheesta laaditussa tiedotteessa.

Frisbeegolf on saavuttanut suuren suosion Heinolassa ja Suomessa. Kippiksellä käy saman verran väkeä kuin mm. uimahallissa. Korona vauhditti harrastajien määrän kasvua, muiden harrastusten ollessa tauolla.

– Frisbeegolf on lajina todella kovassa nosteessa. Syynä tähän on, että se on erittäin matalan kynnyksen laji ja tarjoaa silti haastetta aina ammattilaisille asti. Olemme ylpeitä asemastamme lajin suunnannäyttäjinä ja edelläkävijöinä, Pohjankoski jatkaa.

Kaupunki näkee frisbeegolfin hyvinvoinnin lisääjänä

– Lajin harrastajamäärät todennäköisesti kasvavat vielä, koska lajin pariin on niin helppo tulla. Meidän tuleekin yhdessä miettiä, miten Heinolan jo nyt upeat radat pidetään kehityksen kärjessä ja miten erottaudutaan mm. matkailukohteena, liikunnan palvelupäällikkö Maria Kaikkonen kertoo tiedotteessa.

– Haluamme kaupunkina kiittää seuraa aktiivisesta ja innovatiivisesta toiminnasta Heinolan liikuntapaikkojen kehittäjänä ja hyvinvoinnin edistäjänä, Kaikkonen kiittelee.

Kuvassa LDG ry:n puheenjohtaja Jere Pohjankoski. 
Kuva: Jussi Varjo

Jaa tämä:
Kategoria: Urheilu / liikunta