Siskot ja Simot ulkoiluttamassa palvelutalon asukkaita Heinolassa viime syksynä. Kuva: Jyränkölän Setlementti

Siskot ja Simot järjestää 10-vuotisen taipaleensa kunniaksi ulkoilukeikan 18 eri paikkakunnalla. Heinolassa tempaus järjestetään keskiviikkona 22.3. klo 13.

Luovan välittämisen yhteisö, Siskot ja Simot, järjestää pop up -tyyppistä vapaaehtoistoimintaa ikääntyneiden iloksi. Siskojen ja Simojen ensimmäinen Välittämisen keikka järjestettiin Järvenpäässä maaliskuussa 2013 eli tasan kymmenen vuotta sitten. Kyseessä oli vanhusten ulkoilu- ja lauluretki, jolle osallistui yli 70 reipasta vapaaehtoista.

Nyt yhteisö tekee paluun alkujuurillensa ja järjestää juhlavuoden kunniaksi viikolla 12 ulkoilukeikan 18 eri paikkakunnalla. Tempauksen aikana vapaaehtoiset ulkoilukaverit avustavat esimerkiksi pyörätuolilla liikkuvia palvelutalojen asukkaita.

Mukaan ulkoilutalkoisiin halutaan haastaa yksityishenkilöiden lisäksi yhteisöjä ja yrityksiä.

– Kutsun teitä kaikkia mukaan juhlakeikalle kohtaamaan ikäihmisiä, sillä yhdessä toimimalla saamme ilahdutettua mahdollisimman monta palvelutalojen asukasta. Välittämisen laajakaista on rajaton, sinuakin tarvitaan, kannustaa tiedotteessa Siskojen ja Simojen perustaja ja toiminnanjohtaja Eero Väisänen.

Heinolassa ulkoilutetaan Jyränkölän asukkaita

Keskiviikkona 22.3. klo 13.00-14.30 ulkoilutapahtuma järjestetään Heinolassa Jyränkölän Setlementin palvelutalo Helenan, Siltakodin ja Tammikodin asukkaiden kanssa osoitteessa Siltakatu 13. Siskot ja Simot toivottavat kaikki tervetulleeksi mukaan omana itsenään, ilman aikaisempaa kokemusta, yksin tai yhdessä ystävän, kollegan tai koko yhteisön kanssa.
Ulkoilun jälkeen on yhteinen pieni kahvihetki ulkoiluun osallistuvien ja vapaaehtoisten kesken Siltakodin Asukastuvalla.

Siskot ja Simot pyytävät ennakkoilmoittautumista osoitteeseen heinola@siskotjasimot.fi viimeistään 20.3.2023.

Jyränkölän Setlementti kustantaa Heinolan Uutisia. 

Jaa tämä: