Heinolalainen edustusjääkiekko koki kesällä uudelleensyntymisen. Peliitat säilytti kevään Mestis-karsinnoissa sarjapaikkansa hienosti, mutta taustalla toimineen osakeyhtiön konkurssin myötä paikka Mestiksessä menetettiin.

Peliittojen taru näytti tulleen tiensä päähän, mutta taustoille kasattu Heinolan Edustuskiekontuki ry päätti aloittaa toiminnan puhtaalta pöydältä. Joukkueelle myönnettiin alkukesästä paikka II-divisioonasta. Taustoille on löytynyt laaja rinki seuran eteen tekeviä puuhamiehiä ja naisia. Yhteistyökumppanit ovat myös asettuneet vahvasti joukkueen taakse.

Seuran vetovoima pelaajien keskuudessa on ollut suurta ja harjoitusringissä on pyörinyt liki kaksi joukkueellista pelaajia.

Joukkueen runko on rakennettu pääosin paikallisten pelaajien varaan. Joukkuetta luotsaa Liigasta tuttu Jani Keinänen. Ykköskenttä Peliitoilla saattaa olla jopa sarjan vahvin ja mikä parasta, koostuu tämä kenttä täysin heinolalaiskasvateista. Jesse Peltosen, Tomi Inkisen ja Niklas Westerlundin kentällinen tulee tarjoilemaan yleisölle nähtävää koko rahan edestä.

Kokeneita pelaajia löytyy paljon ja yksi heistä on heinolalaisyleisölle erityisen toivottu, kun 43-vuotias puolustaja Aki Nurminen palaa kaukaloon kymmenen vuoden jälkeen. 238:n Mestis-pelin kokemuksella Nurminen on päässyt pitkästä tauosta huolimatta nopeasti sinuiksi joukkueen pelitapaan.

Yleisö on ottanut joukkueen todella positiivisesti vastaan. Harjoituspeleissä on nähty komeita yleisömääriä. Tällä hetkellä Peliittojen ympärillä velloo innostunut ja positiivinen ilmapiiri. Heinolalaiset ovat kokeneet Peliitat merkitykselliseksi ja tärkeäksi asiaksi. Taustat, tukijat, yleisö ja tietenkin pelaajat ovat valmiita tekemään kaikkensa nostaakseen heinolalaisen kiekkoilun uuteen kukoistukseen.

Joukkueen tavoitteena on sarjanousu Suomi-sarjaan. Tehtävä on kaikkea muuta kuin helppo, sillä jo Peliittojen lohkosta nousuhalukkaita joukkueita löytyy useita. Kauden päävastustajia tulevat olemaan viime kevään mestari Laukaan Gladiators ja Suolahden Urho. Viime kauden runkosarjan voitti Lappeenrannan PEPO. Juhlakauttaan viettävä Varkauden Warkis kuuluu myös kuumaan kärkeen.

II-divisioonassa pelitahti on verkkaisempi kuin Mestiksessä. Peliittojen lohkossa on 10 joukkuetta, joista 8 parasta etenee lohkon sisäisiin pudotuspeleihin, jotka pelataan aina finaaliin saakka. Finaalin voittajan tie jatkuu Suomi-sarjakarsintoihin.

Jaa tämä: