Tekemistä ja vauhtia piisaa taas, kun Perhepuisto Bongari avautui jo neljännettä kesää kesäkuun alussa. Aukioloaikoina liikennepuistossa on käytössä potkuautoja, potkulautoja, potkupyöriä, erilaisia pihapelejä, sekä uutuutena vastavalmistunut keppihevosrata. Alueelta löytyy myös pumptrack-rata ja parkourpuisto, jotka ovat käytössä myös liikennepuiston aukioloaikojen ulkopuolella. Lisäksi pihapiiristä löytyy kahvila, sekä aivan vierestä Lintuhoitola, joten sopivaa tekemistä löytynee koko perheelle.
Puistoa on rakennettu ja tuunattu pitkälti talkoovoimin, ja viimeisimpänä liikennepuiston aita sai uuden ilmeen toukokuussa järjestetyssä maalaustalkoissa.

Bongarin monipuolinen ulkoalue kehittyi vielä entisestään, kun alueelle rakentui alkukesän aikana myös kepparipuisto. Kepparipuistoa oli toivottu muun muassa Lasten ja nuorten parlamentissa, sekä osallistuvassa budjetoinnissa (OSBU).

– Tällä hetkellä tällaisia keppariratoja ei muualla Päijät-Hämeen alueella ole, vaikka harrastajia löytyykin paljon. Hienoa, että nyt meillä Heinolassa on, kertoo Heinolan liikuntapalvelujohtaja Maria Kaikkonen.

Kepparipuistossa kenttää voi muokata ja rakentaa omat radat niin este- kuin kouluratsastukseen sopiviksi. Lisäksi puistosta löytyy hevosille pilttuita, sekä muutamia lainakeppareita.

– Musta on tosi kiva, kun puistoon rakennettiin myös kepparialue. Pikkuveli haluaa aina tulla pumptrack-radalle, ja itse en aina halua pyöräillä. Nyt mä voin tulla tähän kepparipuistoon ja veli voi tehdä omia juttuja, iloitsee keppariharrastaja Venla.

– Äiti voi juoda rauhassa aamukahvia vaikka tossa kahvilassa, kun me veljen kanssa tehdään omia juttuja, hän lisää maalaustalkoiden lomassa.

Ilmainen puisto on auki päivittäin elokuun alkupäiviin asti.

Teksti ja kuva: Kaisu Vironen HU

Jaa tämä: