Heinolan ravirata sijaitsee lähellä keskustaa urheilupuiston välittömässä läheisyydessä. Paikka houkuttelee liikkujia erityisesti talviaikaan, jolloin kilometrin mittainen lenkki vilisee eri-ikäisiä hiihtäjiä aamusta iltaan. Vähälumiset talvet ovat vaikeuttaneet hiihtämistä myös Heinolassa. 

Ravirata on paikka, jonne ladut tehdään ensimmäisenä. Raviradan ympäri tehty latu käsittää kaksi perinteisen tyylin latua kummallakin reunalla ja keskellä on hyvin tilaa luisteluhiihdon taitajille. Alueen keskelle on tehty lyhyempi latu ja hiihtosuorat aloittelijoille. Päivisin aluetta käyttävät päiväkodit ja koulut. Alueen suosio perustuu tasaisuuteen, jolloin kynnys lähteä ladulle pysyy matalana. 

Raviradan ja Latumajan välissä on talviaikana myös liikuntapalvelujen ylläpitämä pulkkamäki. Näin koko perhe voi harrastaa pienellä alueella. Parkkipaikkojen vähyys on koettu ajoittain ongelmana, mutta lähellä sijaitsevalta frisbeegolfradan P-alueelta
pääsee myös helposti
siirtymään raviradan laduille. 

Kesäisin alue palvelee koira- ja raviharrastajien sekä moottorikerhon harrastuspaikkana. Pehmeän alustan vuoksi monet kiertävät rataa myös kävellen ja juosten. Ravirata on toiminut myös eri lajien harjoitus- ja kilpapaikkana sekä laajaa kenttätilaa vaativien tapahtumien tapahtumapaikkana. 

Heinolan Uutiset esittelee jatkossa lähiympäristömme liikuntapaikkoja säännöllisesti. 

Risto Kalermo

 

Jaa tämä:
Kategoria: Urheilu / liikunta