Päijät-Hämeen pyöräilykesä käynnistyy vuonna 2023 alueen pyöräily- ja matkailutoimijoiden yhdessä ideoimalla Salpausselkä Bike Fest -tapahtumalla. Tapahtuman keskuspaikkana toimii 27.5.2023 Camping Messilä, mutta ohjelmaa on pyöräilyväelle tarjolla jo perjantaina 26.5. Vierumäen etkoilla.

Salpausselkä Bike Fest tuo esille Päijät-Hämeen pyörämatkailun parhaita reittejä ja palveluja sekä tarjoaa matalan kynnyksen mahdollisuuden testata niitä itse. Tapahtumakonsepti on suunniteltu LAB-ammattikorkeakoulun ja PHLU:n yhteisessä Pyörämatkailijan Päijät-Häme -hankkeessa. Keväällä 2023 järjestettävän ensimmäisen Salpausselkä Bike Fest -tapahtuman suunnittelussa ja toteutuksessa on ollut mukana yli 25 toimijaa ympäri Päijät-Hämettä. Mukana toteutuksessa on myös Heinolan yrityksiä sekä kaupunki.

Geopark-teemasta sisältöä ohjelmaan

Ensimmäinen Salpausselkä Bike Fest painottuu Hollolan-Lahden-Heinolan alueelle. Konseptin ideana on, että tapahtuma voitaisiin toteuttaa vuorovuosin I ja II Salpausselkien alueella, jolloin pystyttäisiin kattamaan paremmin koko Salpausselkä Geoparkin alue.

Salpausselkä Bike Festin ohjelmarungon muodostavat opastetut MTB- ja gravelretket, joiden sisällöissä tuodaan esille alueen geologista perintöä. Yksittäisten retkien ohjelmassa on mm. geologisesti kiinnostava kahvitauko, vierailu sahtimuseossa sekä tutustumista alueen geologisten kohteiden tarinaan. Keskuspaikalla on tarjolla rentoa kisailua, fillarin testausta sekä lasten teematapahtuma. Camping Messilässä voi tutustua myös Tervetuloa pyöräilijä -teemaisiin messuihin tai teettää fillarin pikahuollon. Tapahtuman tunnelmanluojana toimii Mikko ”Peltsi” Peltonen. Pyöräretkien jälkeen keskuspaikalla käynnistyy kesän after bike.

Heinolan toimijat mukana Vierumäen etkoilla ja keskuspaikalla

Heinolan yritykset ja kaupunki ovat näkyvästi mukana Salpausselkä Bike Festin toteutuksessa. Tapahtuman etkoilla perjantaina 26.5. on ohjelmassa mm. Vierumäen opastettuja MTB-retkiä, joista yksi on suunnattu senioreille. Vierumäen retkillä vuokrafillari sisältyy hintaan. Myös Heinolan Latu järjestää etkoilla oman retkensä Vierumäeltä Heinolaan. Vierumäen palvelut ja Heinolan kaupungin luontoreitit ovat esillä myös lauantaina 27.5 Camping Messilässä, minne kaupunki järjestää Heinolasta ilmaisen bussikyydin.

Artikkelikuva: Pyörämatkailijan Päijät-Häme -hanke

Jaa tämä: