Kiinteistötoimisto Kymenvirta Oy:n tuoreet myyntineuvottelijat Tiina Rantanen ja Joel Mettälä innostuivat toimialasta ennen kaikkea sen monipuolisuuden takia.

-Isoissa kaupungeissa kiinteistöalalla saatetaan keskittyä vain joihinkin toimeksiantoihin, esimerkiksi osakekauppaan. Meillä mennään kohteissa ihana laidasta laitaan, sanoo Tiina Rantanen.

Asiakaspalvelutyötä aikaisemmin suntiona ja autokorjaamoalalla reilusti yli 10 vuotta tehneen Tiina Rantasen siirtyminen kiinteistönvälitysalalle tapahtui jyrkän kieltämisen jälkeen.

-Mahdollisuus siirtyä alalle tuli esille kahvipöytäkeskustelussa tuttavien kanssa. Tyrmäsin asian heti, mutta sitten lueskelin toimialasta tietoa ja huomasin, että ala pitää sisällään monia elementtejä, jotka sopivat minulle, selvittää viime syksynä myyntineuvottelijaksi pestattu Rantanen.

Asiakastyö on Rantasen mukaan hyvin samanlaista alalla kuin alalla ja kiinteistöalallakin tarvitaan paineensietokykyä.

Heinolassa merkonomiksi opiskellut Joel Mettälä ennätti olla Postilla jonkin aikaa töissä ennen armeijaan menoa ja sen käytyään hän sai pestin paikalliseen K-Citymarketiin.

-Innostuin kiinteistövälitysalasta, kun ryhdyin sosiaalisessa mediassa seuraamaan Jethro Rostedtia ja Antti Liinpäätä. Molemmat ovat mielenkiintoisia persoonia ja todellisia alan asiantuntijoita sekä loistavia puhumaan, kertoo vuosi sitten alalle tullut Mettälä.

Mettälä nostaa kiinteistönvälitysalan ehdottomasti hyväksi puoleksi myös sen, että alalla työskentelevät saavat olla mukana ihmisten elämän isoissa ratkaisuissa. Sellaiseksi asuntokauppa ilman muuta luetaan.

Sekä Tiina Rantanen että Joel Mettälä saavat kevään aikana pulkkaan kiinteistöedustajan (ked) tutkinnon. Se valmentaa LKV-tutkintoon, joka kummallakin siintää isona tavoitteena.

Kaupunki tarvitsee lisää markkinointia

Tiina Rantanen ja Joel Mettälä esittävät Heinolan kaupungille kainon toiveen siitä, että se pitäisi nykyisenlaisen markkinoinnin kunniassa tai jopa tehostaisi sitä.

Tehostamisen puolesta puhuu etenkin se, että kaupunkiin on jo valmistunut ja parin vuoden sisällä valmistuu neljä erittäin nykyaikaista koulukiinteistöä ja rantatontteja kysytään jatkuvasti.

-Upeat koulut kiinnostavat varmasti lapsiperheitä ja rantatontteja tarvitaan lisää. Tehokas markkinointi edesauttaa laajalti elinkeinoelämää, myös kiinteistövälityksen toimialaa, sanovat Rantanen ja Mettälä.

Heinolassa on tarjolla runsaasti pienempiä asuntoja ja erityistä kysyntää olisi mm. hissillisistä kerrostaloasunnoista. Vuokrakohteissa menevät kolmiot nopeasti.

-Viime aikoina ovat myös sijoittajat olleet hyvin liikkeellä. He kunnostavat oston jälkeen asunnot ja pistävät vuokralle, toteaa Joel Mettälä.

Teksti ja kuva: Jari Niemi HU

Jaa tämä:
Kategoria: Paikallisuutiset